Life&style

Blagdanska slatka čarolija: Imamo recept za fritule s kremom od vanilije Roberta Hromalića

  • Fritule punjene kremom od vanilije, pečenim jabukama i s cimetom hit su ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu
  • Njihov kreator podijelio je prilagođeni recept kako bismo ih mogli pripremiti kod kuće
  • missGASTRO donosi sve detalje oko pripreme ove omiljene slastice u očaravajućem izdanju

Na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu posebno se priča o XXL fritulama koje priprema renomirani slastičar Robert Hromalić. Premda su premijerno predstavljene još prije pet godina, i ove su godine apsolutni hit.

"Ideja o XXL fritulama nastala je 2017. godine kada smo partner i ja razmišljali o tome što bismo mogli ponuditi na Adventu.  Kako je on obožavatelj pite s jabukama, a fritule su klasik adventske ponude tako sam tražio način kako da 'strpam' pitu od jabuka unutar fritule. Tako su nastale XXL fritule“, objašnjava nam Hromalić.

Reakcije posjetitelja su i ove godine odlične i mnogi ih smatraju punim pogotkom Adventa u Zagrebu. Hromalić nudi samo jednu vrstu – fritulu punjenu kremom od vanilije, pečenim jabukama i s cimetom.

Na pitanje može li nam dati recept da kod kuće pripremiti ovu popularnu slasticu upozorava kako je identičan recept koji oni koriste nemoguće primijeniti kod kuće jer zahtjeva puno profesionalne aparature. Zato nam je otkrio recept za domaću verziju - obične fritule s jabukama i kremom od vanilije sa strane!

 | Autor: missGASTRO missGASTRO

Fritule s jabukama i kremom od vanilije

Sastojci za 4 osobe:

Za fritule:

  • 2 jaja
  • 200 g jogurta
  • 70 g šećera
  • 20 g viskija
  • 2 g soli
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 naribane jabuke
  • 3 g cimeta 
  • 1 g klinčića

Priprema:

  1. Sve sastojke jednolično izmiješaj odjednom, ali pazi da ih ne miješaš previše.
  2. Žličicom odvoji loptice tijesta i stavi ih pržiti u ulju zagrijanom na 170 stupnjeva.

 | Autor: missGASTRO missGASTRO

Krema od vanilije

Sastojci:

  • 400 g mlijeka
  • 1 štapić vanilije
  • 60 g gustina
  • 100 g žumanjak
  • 110 g šećer

Priprema:

  1. Mlijeko prokuhaj s vanilijom, a ostale sastojke izmiješaj jednolično te ih ubaci u prokuhano mlijeko.
  2. Kuhaj dok se ne stvori krema pa posluži ohlađeno uz vruće fritule.

Slatki paketić doživljaja Roberta Hromalića

Razmišljaš li što dragim ljudima darovati za blagdane? Imamo ideju: Robert Hromalić pripremio je izvrsne prhke, slatke, ručno rađene kekse, pakirane u atraktivnoj poklon kutiji. Idealni su kao znak pažnje poslovnim partnerima ili božićni dar bliskoj osobi, a odlično će se uklopiti i među darove ispod bora. Keksiće osim na Fuliranju, možete potražiti i u slastičarnici Le Kolač u Petretićevoj 3, koja se uskoro seli na drugu lokaciju, uz novu ponudu i drugačiji koncept. 

 | Autor: missGASTRO missGASTRO

 

Photo: missGASTRO
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lijepo