Life&style

Bjelanjak za bore oko očiju, a jabuka za svježu kožu lica

Ne trebate trošiti gomilu novca na preparate protiv starenja - odlična anti-age sredstva skrivaju se u kuhinji

Iako su bore sasvim prirodna stvar koja neminovno dođe u određenim godinama, mnoge žene troše veliki novac na skupe preparate i kreme kako bi "ispeglale" kožu. Zašto ne biste pokušale potražiti pomoć u svom hladnjaku?

Bjelanjak

Za brz tretman lica pred izlazak u grad izmiješajte dva bjelanjka i pjenu nanesite oko očnih kapaka. Izmasirajte i ostavite da odstoji trideset minuta, a zatim isperite hladnom vodom koja će dodatno učvrstiti kožu.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je čest sastojak industrijski proizvedenih krema, ali da biste izvukli najbolje iz njega, koristite ga u prirodnom obliku. Pomiješajte kokosovo ulje i ulje vitamina E, pa nanesite na lice prije spavanje. Koža će se regenerirati preko noći.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ananas

Sav ananas koji ne pojedete iskoristite za njegu lica. Ovo tropsko voće sadrži moćne enzime koji daju koži vlažnost i otklanjaju odumrle stanice. Komadiće ananasa držite na licu od 10 do 15 minuta.

Limun

Kiselina iz limunovog soka pegla bore tako što uništava mrtve stanice površinskih slojeva kože. Mala količina limunovog soka omekšati vam kožu i isušiti akne.

Bundevine sjemenke

Sjemenke bundeve bogate su vitaminom E koji potiče proizvodnju kolagena. Zgnječite šaku sjemenki i dodajte u to žličicu maslinova ulja - maska ​​je spremna za korištenje.

Zelena jabuka

Sok od zelene jabuke bogat je antioksidansima i vitaminima. Izmiksajte jednu nasjeckanu zelenu jabuku s dvije žlice meda i jednom žlicom jogurta te ostavite da djeluje 20 minuta. Koža će vam biti osvježena i glatka.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0