Life&style
Hello Kitty zapravo nije mačka!

Bizarno otkriće: Hello Kitty uopće nije mačka, svi smo živjeli u potpuno krivom uvjerenju!

  • Da, dobro si pročitala naslov
  • Proizvođač Hello Kitty, Sanrio, vrlo je jasno rekao da voljeni japanski crtani lik nikada nije bio mačka!
  • Jako, jako smo zbunjene...

Poznati lik nastao je davnih 70-ih godina prošlog stoljeća, a svojim jednostavnim, ali simpatičnim dizajnom, postao je glavna stavka u japanskoj kawaii kulturi (tzv. kultura ljupkosti). Ali nije sve onako kako se čini, jer naša omiljena mačka iz crtića zapravo nije mačka! 

Usprkos tome što se zove „Kitty“ (u prijevodu „mačkica“ ili „maca“), pokazalo se da je poznati crtani lik zapravo djevojčica. Zapravo, nije ni Japanka. Prema web stranici Sanrio, Kitty White (puno ime) je britanska djevojka koja je „rođena u predgrađu Londona“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hello Kitty (@hellokitty)

Otkriće je izišlo na vidjelo 2014. godine, kada je Christine R. Yano (antropologinja sa Sveučilišta na Havajima) pripremala informacije za izložbu Hello Kitty. Yano je za LA Times rekla da su je proizvođači kontaktirali kako bi rekli kako „Hello Kitty nije mačka. Ona je lik iz crtića. Ona je djevojčica. Ona je prijateljica. Ali, ona nije mačka. Nikada nije prikazana na sve četiri. Ona hoda i sjedi poput stvorenja s dvije noge. Međutim, ona ima svoju mačku kućnog ljubimca i zove se Charmmy Kitty.“

Možda nas zavaravaju mačje uši i brkovi, ali ne možemo vidjeti mačji lik. Prema staroj dobroj Wikipediji, Hello Kitty je „gajinka“ - što otprilike opisuje oblik antropomorfizma. Izraz se odnosi na to da se neljudska bića ili predmeti ponovno zamišljaju kao ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hello Kitty (@hellokitty)

Nismo jedini koji se osjećaju potpuno s zbunjeni cijelom stvari. Ovo zapanjujuće otkriće potpuno je zasmetalo i Internet, pa su korisnici Twittera izrazili svoju zbunjenost u vezi s crtićem.

Mačka ili djevojčica, crtani film je i dalje prilično simpatičan i utjecajan je lik u pokretu kawaii. Možda će trebati neko vrijeme da se navikneš na to da je Hello Kitty zapravo djevojka…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hello Kitty (@hellokitty)

Photo: Shutterstock

Komentari 0