Life&style
Mamina bilježnica

'Bilježnica za recepte' proizvod je bloga Mamin ručak, puna recepata, savjeta i praznih stranica koje ćemo sami popuniti

  • Želiš sve omiljene recepte na jednom mjestu? Više voliš listati bilježnicu dok kuhaš, nego skrolati po mobitelu? Onda je Moja bilježnica za recepte idealna 
  • Na 192 stranice nudi 26 recepata, jednostavnih, napravljenih s namirnicama koje možemo pronaći u svakom supermarketu - svakodnevna jela koja ćemo STVARNO skuhati 
  • Osim toga tu su 7-dnevni jelovnici, kuharski trikovi, stranice za ljepljenje recepata i one za bilješke...

Mamin ručak je food blog koji već dvije godine oduševljava mame (ali ne samo njih, to moramo reći!) jednostavnim receptima s lako dostupnim namirnicama. Autorica bloga je Zrinka Janković, a njezina je zamisao otpočetka komunikacijom preko bloga i društvenih mreža prikazati stvarnu sliku majčinstva u kuhinji - bez filtera, uljepšavanja i isticanja savršenstva.

Kako skuhati ukusan, maštovit i zdrav ručak, a ne potrošiti previše vremena, ne izluditi se odlascima u kupnju, smišljanjem što kuhati i kompliciranim jelima... Ukratko kako sve stići i biti sretna i zadovoljna i kuharica i mama i još toliko uloga u koje uskačemo u danu - tako bismo mi opisali njezin blog. 

Mamina bilježnica | Autor: Pr Pr

Kreativna Zrinka sad je osmislila i novi proizvod koji prati priču Maminog ručka. "Dugo sam tražila idealnu bilježnicu za recepte, jer otkada znam za sebe obožavam bilježnice. Iako živimo u digitalnom dobu. Iako nam je cijeli život u mobitelu, rukopis na papiru za mene ima neprocjenjivu vrijednost," kaže ona. "Htjela sam na jednom mjestu, u jednoj bilježnici, zapisati svoje najdraže recepte, ispisati kuharicu po svojoj mjeri. Kuharicu čije ću recepte zbilja skuhati. Isto želim i vama."

Mamina bilježnica | Autor: Pr Pr

Upravo tako je nastala  „Moja bilježnica za recepte“. Na čak 192 stranice očekuje nas pregršt sadržaja. U bilježnici ćemo pronaći stranice za upisivanje recepata, ali i 26 recepata Maminog ručka za inspiraciju. Recepti su jednostavni, napravljeni s namirnicama koje možete pronaći u svakom supermarketu. Nisu to glamurozni recepti. To su svakodnevna jela, koja možete napraviti uz druge obveze u danu. Svi za prste polizati, ako nas pitaš.

Evo jela na koja su nam narasle zazubice: juha od hokaido tikve i 8 vrsta povrća, varivo od slanutka i crvene leće, široki rezanci s piletinom, špinatom i graškom, slatki kupus s teletinom, lažni pileći curry, oslić u škartocu, teleći orzoto, junetina u umaku od povrća s palentom, ljetna salata s piletinom... Svako jelo je povezano s QR kodom koji vodi na blog i opis recepta. Ako si brojila, jasno ti je da ovo nije ni pola jela za koje se nude recepti, a sva zvuče fantastično. 

Mamina bilježnica | Autor: Pr Pr

Pronaći ćemo u Maminoj bilježnici i savjete za brže i jednostavnije kuhanje i vidjeti kako kuhati brže, jednostavnije i s manje stresa, 14 tjednih jelovnika, 7 proljetno – ljetnih i 7 jesensko – zimskih, a sastavljeni tjedni jelovnik je pola skuhanog ručka, kaže Zrinka. Četrnaest tjedana se nećemo se morati pitati – što sutra kuhati? Zvuči super, zar ne?

Mamina bilježnica | Autor: Pr Pr

Ovdje su i 82 stranice za upisivanje recepata te 20 stranica za lijepljenje recepata - svi imamo recepte ispisane na papirićima, od mame, od Ane s posla, od Marije iz susjedne zgrade, koji prepisivanjem gube svoju vrijednost i zato ih možemo zalijepiti u ovu bilježnicu i tako zauvijek sačuvati, a na kraju bilježnice nalaze se bilješke u kojima možemi pisati što želimo.         

   Mamina bilježnica | Autor: Pr Pr

15 je stranica sačuvano za tips&tricks u kojoj ćemo pronaći savjete tipa trikovi za ukusnu juhu, tajna kremastog rižota, kako skuhati tjesteninu, 4 trika za zdraviju zapršku, koje meso koristiti za određeno jelo, kako skuhati ručak za manje od jednog sata... 

"Inspiracija za ovu bilježnicu mi je bila – žena i zato je bilježnica prožeta citatima koji opisuju ženu. Namijenjena je svakoj mami, kćerki, baki, tetki, kumi, prijateljici, susjedi, kolegici… svima koji žele na jednom mjestu zapisati  svoje omiljene recepte i dati im još veću vrijednost. Nešto novo naučiti, inspirirati se i olakšati si svakodnevicu" kaže autorica ove ne samo slatke (dizajn je baš takav) nego i korisne bilježnice.

Mamina bilježnica | Autor: Pr Pr

Bilježnicu od ukupno 192 stranice može se naručiti putem maila info@maminrucak.hr, a cijena u pretprodaji do 1. svibnja je 25 eura, a nakon toga 30 eura.

Photo: Pr

Komentari 0