Life&style

Razmisli dvaput: bi li nosila lančić od ovog dijela tijela?

OK, bizarnih priča nikad ne manjka. Tracy Kiss podvrgnula se s 29 godina operaciji koja joj je promijenila život – labioplastici. Nakon što su joj odstranili stidne usne, niša nije kao prije – što je odlučila pokazati cijelom svijetu

Dok joj na umjetan način nisu otklonili prevelike stidne usne, nekadašnji model Tracy Mills strašno je patila od jakih bolova u intimnom području. Vožnja bicikla, jahanje te drugi sportovi za mladu ženu bili su prava muka. Nije čak mogla ni uživati u seksu. Dugo vremena mislila je da jednostavno mora s tim živjeti te da je sve to „normalno“. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Nakon zahvata mišljenje joj se brzo promijenilo. Tracy je počela voditi novi život – život bez boli. Kako bi zadržala sjećanje na tu operaciju, zamolila je liječnike da „ponese kući“ otklonjene stidne usne. To su joj dopustili – stavila ih je u čašu s kirurškom tekućinom pa na ormar. Međutim, mrtvo tkivo uskoro je izgubilo prirodnu boju, postalo je sivo te se počelo stiskati. To nije bilo više lijepo za gledati, napisala je Tracy na svom blogu. Tada joj je palo nešto na pamet – kako bi zadržala svoje sjećanje živim, kreirala je lančić od otklonjenih dijelova. I to ne samo kako bi ga uvijek mogla nositi uz sebe, nego kako bi upozorila na problematiku prevelikih stidnih usana. „Genitalne operacije za muškarce i žene ne bi trebale biti tabu tema, te ne smijemo dopustiti da netko drugi odlučuje umjesto nas je li OK ići na operaciju ili ne“, kaže Tracy. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Proces stvaranja 

Tracy Kiss uzela je svoje stidne usne iz tekućine za konzerviranje, posušila ih, obojala te posipala svjetlucavim prahom. Potom ih je stavila u kalup pa napunila umjetnom smolom. Cijeli – moramo priznati pomalo neobičan – proces snimila je i stavila video online: 


Nekome se ova njena neobična akcija može svidjeti, a kod nekoga izazvati gađenje - ali Tracy je ispunila svoju misiju te privukla pažnju na temu labioplastike.

Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0