- Još otkako se 90-ih Ben & Jerry's Cookie Dough sladoled počeo prodavati u čašicama u kakvima se prodaje i danas, postao je najobožavaniji okus kojeg do današnjeg dana nijedan drugi nije svrgnuo s trona
- S obzirom na toliku razinu popularnosti, nimalo ne čudi što su mnogi nastojali pronaći savršenu kombinaciju sastojaka uz koje bi si i sami ovu slasticu mogli pripremiti kad god je se zažele
- Nas je oduševio jednostavan recept za cookie dough sa sastojkom kojeg smo u ovoj priči najmanje očekivali - slanutkom i obećajemo da samo zvuči čudno
Sladoled s okusom tijesta za kekse obogaćen komadićima čokolade nastao je još davne 1984. u prvoj Ben & Jerry's slastičarnici u Burlingtonu, i to na temelju anonimnog prijedloga kojeg je netko zapisao na ploči s prijedlozima okusa. Početkom 90-ih, sladoled se počeo prodavati u čašicama u kakvima se prodaje i danas, a nakon toga više ništa nije bilo isto.
Cookie Dough je kao okus postao toliko popularan da je samo godinu dana kasnije 20% ukupne prodaje otpadalo upravo na ovaj okus, a i mnogi su drugi proizvođači sladoleda poput Dreyer'sa i Mrs. Fieldsa počeli proizvoditi vlastite verzije okusa, nastojeći rekreirati savršenstvo koje je Ben & Jerry's razvio u toj prvoj malenoj slastičarnici, i koje je najobožavaniji okus i četiri desetljeća kasnije.
S obzirom na toliku razinu popularnosti, nimalo ne čudi što su mnogi, pri čemu ne mislimo samo na velike proizvođače sladoleda, već i obične ljude, nastojali pronaći savršenu kombinaciju sastojaka uz koje bi si i sami ovu slasticu mogli pripremiti kad god je se zažele, a nas je oduševio jednostavan recept za cookie dough sa sastojkom kojeg smo u ovoj priči najmanje očekivali - slanutkom! No, iako zvuči čudnjikavo, obećajemo da će te okus sirovog tijesta za kekse apsolutno oduševiti.
Sastojci:
- 1 limenka slanutka
- 1 šalica maslaca od kikirikija ili badema
- ekstrakt vanilije
- žličica cimeta
- prstohvat soli
- javorov sirup ili neki drugi zaslađivač po želji
Priprema:
1. Za početak, potrebno je slanutak temeljito isprati, nakon ispiranja ukloniti kožicu, a zatim ponovno isprati. Iako je ovo poprilično dosadan proces, itekako je bitan jer kožice ne samo da daju okus slanutka, već smjesi daju i zrnastu teksturu, dok će smjesa bez njih imati puno bolji okus i biti savršeno glatka.
2. Sve sastojke potrebno je ubaciti u blender i dobro izmiješati i to je otprilike to! Nismo li rekli da je recept jednostavan?
Po želji, smjesi možemo dodati komadiće čokolade, bombone, sjemenke ili bilo što drugo što volimo kombinirati s ovim okusom. Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.