Life&style

Beauty rituali kojih se pridržavaju žene s bujnom i njegovanom kosom

Kada u tramvaju ili na stranicama nekog lifestyle magazina ugledamo ženu s bujnom i njegovanom kosom, najčešće pomislimo kako se radi o tretmanima i proizvodima na koje je utrošena gomila novca.

Najčešće se - varamo. Naime, postoje jednostavni rituali koji se vrlo lako primjenjuju iz dana u dan, a zaista funkcioniraju!

1. Važno je na čemu i kako spavate

Ako imate masnu kosu odaberite jastučnice od organskog pamuka koje će upiti neželjeni sjaj i masnoću, a ako je problem suha kosa idealan je odabir jastučnica od svile ili satena.

2. Pazite da pravilno četkate i češljate kosu

Četka mora odgovarati vašem tipu kose, a svakodnevno četkanje kose u stotinjak poteza jedno je od sigurnih jamstava prirodnog sjaja na kosi. Pripazite da su češalj i četka uvijek besprijekorno čisti i redovito ih održavajte jer inače nećete postići željeni učinak.

3. Izbjegavajte prečesto pranje kose

Prečestim pranjem kosa i vlasište počet će se pretjerano mastiti, a vrhovi će biti poput suhe slame. Koncentrirajte se na sam proces pranja i pripazite da pažljivo isperete kosu i vlasište.

4. Budite mudri pri korištenju aparata za oblikovanje kose

Postoje posebne pegle za kosu s različitim vrstama ploča kao i četke za ravnanje i uvijanje kojima je potrebno znatno manje vremena za savršenu frizuru, a sličan efekt možete postići kada su aparati podešeni na minimalnu i maksimalnu toplinu.

5. Zaštitite kosu od sunca i zagađenja

Ovaj savjet ne odnosi se samo na ljetne mjesece jer su UV zrake najopasnije onda kada mislimo da ih nema i da nam ne mogu naštetiti - bilo u jesen, zimi ili kada je oblačno. Obranite svoju kosu proizvodima koji sadrže filtre ili odaberite novi šešir ili kapu koji će vašoj kosi pružiti zaštitu, a istovremeno će upotpuniti vaš modni izričaj.

Specijalizirani časopis dm Lijepa kosa donosi vam još više savjeta i brojne trendove, a može biti vaš ako ovog rujna u dm-u kupite tri ili više proizvoda za njegu, oblikovanje i bojanje kose. Naime, uz 30 posto popusta pri kupovini proizvoda za kosu, na poklon ćete dobiti i svoj primjerak časopisa dm Lijepa kosa.

 | Autor: dm.hr dm.hr

A ako ste još uvijek u potrazi za idealnim proizvodima za dugu kosu, potražite proizvode Langhaarmädchen (na hrvatskom dugokosa djevojka) koji su dostupni ekskluzivno u dm-u.

Photo: dm.hr

Komentari 0