Life&style

Beauty pravila dermatologa hollywoodskih zvijezda

Dermatolozi i kozmetičari koje obožavaju Charlize Theron ili Cindy Crawford otkrivaju tajne lijepe i njegovane kože

Da stvar bude bolja, sve možete isprobati i kod kuće.

1. Pogrešan tonik za čišćenje potiče mašćenje kože. Preagresivni tonici u kombinacijama s kremama za lice bez ulja izazvat će potpuno suprotan učinak, pa će se koža još više mastiti. Blage kreme s malom dozom ulja idealne su za kožu.

2. Pasta od aspirina i vode uništava prištiće. Najgora stvar koju možete učiniti kada vam se pojavi bubuljica je da je istisnete. Umjesto toga, napravite pastu od aspirina i vode tako što ćete usitniti aspirin, dodati malo vode i miješati dok ne dobijete pastu.

 | Autor: Getty Images Getty Images 3. Aloe vera ublažava crvenilo. Crvenilo uzrokovano stresom i vrućinama možete spriječiti uz pomoć nježnih proizvoda za njegu kože koji ne sadrže alkohol. Nakon čišćenja, lice namažite kremom s aloe verom koja djeluje umirujuće na kožu.

4. Kreme na bazi kofeina smanjuju vrećice ispod očiju. Zadržavanje vode u tijelu uzrok pojave vrećica ispod očiju, a smanjuje ih kofein dok kamilica i krastavci djeluju protuupalno. Zato ako želite ih ublažite, potražite kremu za područje oko očiju s tim sastojcima.

5. Sakrijte bore primerom. I najmanje bore savršeno sakriva primer ili baza za makeup stvarajući silikonski sloj bez ikakvih neravnina ili pukotina.

6. Valjak za tijesto u borbi protiv celulita! Najlakši način ublažiti celulit je da kremu na bazi kofeina utrljate u kožu uz pomoć valjka. Na taj način ćete spriječiti nakupljanje tekućine i pojavu celulita.

7. Ujednačite ten kremom za posvjetljivanje. Kako bi ujednačili boju kože, hollywoodske zvijezde koriste preparate za posvjetljivanje na bazi hidrokinon koji zaustavlja proizvodnju melanina. Da bi se krema bolje upila potrebno je prethodno napraviti piling kože, a jedini problem je što je treba nanositi i po nekoliko tjedana prije nego se vide prvi rezultati.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0