Life&style

Beauty navike kojih se trebate riješiti: Proizvodi s puno kemikalija, stari make up...

Znate li da čak možete pretjerati s hidratacijom? Otkrijte što još šteti vašoj koži...

Umivanje, hidratiziranje i mjesečni piling – djeluje kao savršena formula za održavanje tena blistavim. Ipak, otkrijte što biste još mogli napraviti da poboljšate kvalitetu svoje kože. Jennifer Fifer, vlasnica spa centra na Manhattanu, preporučuje koje navike trebate promijeniti kada je njega lica u pitanju.

POGREŠNI PROIZVODI
Birajte kozmetiku koja u sebi ne sadrži previše kemikalija. Izbjegavajte sastojak SD-40, isopropil alkohol jer mogu biti iritantni za akne i osjetljivu kožu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

LOŠE KOMBINACIJE
Mnogi proizvodi zajamčeno vam smanjuju bore, ali ako ih koristite pretjerano često, i to u kombinaciji s pilingom, riskirate da oštetite kožu lica.

PREVIŠE HIDRATIZIRANOSTI
Žene s isušenom kožom trebaju izbjegavati prekomjernu hidrataciju. “Lice ne smije sjajiti od kreme”, kaže Jennifer Fifer, savjetujući dame da bolje ulože novac u kvalitetne osvježivače zraka u svom domu i u uredu.

BEZ UMIVANJA U KREVET?
Ne dozvolite si da zaspite sa šminkom na licu ili ako se prethodno niste umili mlakom vodom. Čak iako rijetko dolazite u iskušenje, samo jedna noć sa šminkom može uzrokovati probleme.

 | Autor: Getty Images Getty Images

STARA ŠMINKA
Ako određene kozmetičke proizvode ne koristite često, bacite ih. Bolje da ih nemate, nego da ih koristite s vremena na vrijeme. Puder ne smije biti stariji od šest mjeseci.

Photo: Getty Images

Komentari 0