Life&style 210 prikaza 28. srpnja 2019.

Balzamični sladoled s jagodama

Neobično, ali i izuzetno ukusno: Slatko-kisela kombinacija škaklja okusne pupoljke!

Sastojci za 4 porcije:

  • 90 ml dmBio Crema con Aceto Balsamico di Modena g.g.A.
  • 1 paket dmBio Bourbon vanilije
  • 4 žumanjka
  • 500 ml šlaga
  • 175 g dmBio cjeloviti šećer šećerne trske
  • 4 šake svježih jagoda

Ovako se to radi:

Stavite šlag u lonac, dodajte vaniliju i zagrijte gotovo da zakuha. Ostavite pet minuta poklopljeno (ne kuhati) i maknite s vatre. Pjenasto istucite žumanjak sa šećerom i umiješajte topli šlag. Pustite da se zgusne pri laganoj vatri bez da se šlag odvoji. Ocijedite kremu iznad posude i stavite ju dva sata u zamrzivač. Nakon toga promiješajte vilicom kako biste razbili kristale leda. Ponavljajte postupak svakih 30 minuta dok krema ne dobije dobru konzistenciju. Zatim dodajte balzamični ocat i odmah poslužite. Savjet: Desert se odlično slaže sa slatkim jagodama!

 | Autor:

Dobar tek!

Jeste li znali?

Odabrani dmBio kremasti balzamični ocat dobiva se redukcijom koncentriranog mošta i balzamičnog octa iz talijanskog grada Modene. Intenzivna aroma i slatko-kiselkasti okus kreme odlično se slaže s ribom i mesom, sirom i voćnim desertima.

Što označava dmBio?

Široka paleta proizvoda dmBio marke seže od pića preko žitarica i grickalica do hrane za bebe. No, zajedničko im je sljedeće: prirodan okus, bez nepotrebnih dodataka i održiva proizvodnja. dmBio markom drogerija dm stvorila je marku za sve vegetarijance, vegane, osobe s intolerancijom i sve koji paze na održivo proizvedenu hranu. Redovite kontrole sastojaka te postupaka proizvodnje jamče stalnu kvalitetu proizvoda dmBio marke.

Komentari 0