Neobično, ali i izuzetno ukusno: Slatko-kisela kombinacija škaklja okusne pupoljke!
Sastojci za 4 porcije:
- 90 ml dmBio Crema con Aceto Balsamico di Modena g.g.A.
- 1 paket dmBio Bourbon vanilije
- 4 žumanjka
- 500 ml šlaga
- 175 g dmBio cjeloviti šećer šećerne trske
- 4 šake svježih jagoda
Ovako se to radi:
Stavite šlag u lonac, dodajte vaniliju i zagrijte gotovo da zakuha. Ostavite pet minuta poklopljeno (ne kuhati) i maknite s vatre. Pjenasto istucite žumanjak sa šećerom i umiješajte topli šlag. Pustite da se zgusne pri laganoj vatri bez da se šlag odvoji. Ocijedite kremu iznad posude i stavite ju dva sata u zamrzivač. Nakon toga promiješajte vilicom kako biste razbili kristale leda. Ponavljajte postupak svakih 30 minuta dok krema ne dobije dobru konzistenciju. Zatim dodajte balzamični ocat i odmah poslužite. Savjet: Desert se odlično slaže sa slatkim jagodama!
Dobar tek!
Jeste li znali?
Odabrani dmBio kremasti balzamični ocat dobiva se redukcijom koncentriranog mošta i balzamičnog octa iz talijanskog grada Modene. Intenzivna aroma i slatko-kiselkasti okus kreme odlično se slaže s ribom i mesom, sirom i voćnim desertima.
Što označava dmBio?
Široka paleta proizvoda dmBio marke seže od pića preko žitarica i grickalica do hrane za bebe. No, zajedničko im je sljedeće: prirodan okus, bez nepotrebnih dodataka i održiva proizvodnja. dmBio markom drogerija dm stvorila je marku za sve vegetarijance, vegane, osobe s intolerancijom i sve koji paze na održivo proizvedenu hranu. Redovite kontrole sastojaka te postupaka proizvodnje jamče stalnu kvalitetu proizvoda dmBio marke.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.