Life&style

Autointervju s Majom Posavec

Zrinka Šamija ulovila je intimni moment umjetnice Maje Posavec i praktički joj "naredila" da napravi intervju sama sa sobom. Britka na jeziku, sanjiva i duhom neukrotiva Maja nedavno je izdala svoj novi singl "Mediteranska", što se učinio kao idealan povod da kaže dva puta sedam pametnih za miss7.

Imam li 7 razloga za intervju s Majom Posavec? Imam ih 777! No, moja sebičnost je pobijedila. Svu svoju zaljubljenost povlaštene prijateljice zadržat ću poput posesivnog ljubavnika za sebe i njoj predajem tikovnicu u krilo. Evo vam jedan neuobičajeni autointervju s jednom neuobičajenom ženom.

Kratki uvod pak, ne može mi nitko oduzeti!, pa ni sama Maja koja ne voli pompozna komplimentiranja... 

 "Idemo raditi intervju, ali sve mora biti u znaku 7." (S druge strane kreće red smijeha, a nitko, vjerujte mi nitko na svijetu se ne smije tako šašavo).
Pa idemo!, kaže moja diva borbena bikica.
Ali pišeš sama...u  poetskoj formi asocijacije jakih životnih tema. – kreće nadmena filozofkinja u meni posvećeno objašnjavati.
Lijenčino. To je zato da dobiješ gotov proizvod. – britko mi uzvraća moj pisac.

 | Autor: Maja Posavec Maja Posavec

S koje planete nam je pala ta neodoljiva Maja Posavec? Kad zatvorim oči i pomislim na nju, uvijek vidim busen najljepše nepokorive kose koja nosi na sebi neku neobičnu filmsku odjevnu kombinaciju. Ta kombinacija se vozi na biciklu. Oko nje se širi mirisni zeleno žuto ljubičasti dim kreative. Taj dim ulazi u nosnice i potpuno ošamućuje kao da uranjaš u gumene bombone. I taj njezin bicikl ima osobnost.

S Majom i njezinim kestenjastim pogledom, život poprima neviđeno ludu vibraciju. Ona je progutala nekoliko nepreglednih talenata koji se isprepliću u sladostrasnoj simbiozi i svako malo iskaču iz nje. Pjeva. Neprepričljivo. Apsolutna hipnoza! Tko ne zna kako Maja pjeva - nema ni razloga za ustajanje ujutro. Kako glumi? Strasno, budno, životno, snažno, a sve iz matice unutrašnjeg mira i nevjerojatne prirodnosti. Energična bomba na sceni.

Privatno mudrica - samozatajna zvjerka u kojoj se krije neopisiva pjesnikinja. Njezine tekstove obožavam...jer su frajersko emotivna poezija bez premca. Malo je mirna, pa je vragolasta, malo je ozbiljna pa je samozatajna. Ponekad je djevojčičasta ljepotica, pa je sexy, ponekad je vampasta i pretoči se u punk princezu. Maja je film za sebe. Volim svaki njezin kadar, a najviše jedan nježni smješak koji sve spolove i svaku dob obara s nogu! Ovdje prestaju moja prava na pisanje, a riječ prepuštamo njoj. Jedno je sigurno. Saznat ćete nešto što nikad niste.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

 

Majinih 7 moćnih tema:
ASTROLOGIJA: Krećem se u parku astroloških simbola kao riba u vodi. Imam dobru intui,ciju ali ne i više od toga, znala bi ti nešto reći ali ipak samo na kavi
HRANA: Volim jesti, ponekad kuhati, a najviše volim slatko, hrana mi je važna, ona mi može popraviti i pokavriti dan, osjetljiva sam na nju
TEORIJA VELIKOG PRASKA: Otkrila sam tu seriju prošle godine, znam kasnim, ali odmalena obožavam sitcome. Jedan od najdražih mi je svakako Malcom u sredini, a trenutno sam fan The Big Bang Theory. Gledam je i više puta, analiziram glumu, režiju, scenarij... 
ALBUM: Pišem pjesme od malena i to je moja prirodna potreba i proces u koji ulazim bez plana. Jako sam uzbuđena da će moj prvi album uskoro izaći jer će on sadržavati sigurno najveći postotak mene od svega što sam ikad do sada radila. Uz to vrlo je obogaćujuće raditi s drugim glazbenicima koji sudjeluju na albumu, odjednom vidiš da nisi samo ti autor, tvoja pjesma postaje poligon drugima, a tek kad dođe publika na koncert.....
MORE: Voda, plivanje. Želim živjeti bliže moru, osjećam da bi me hranilo.
JAPW: Već sam u par intervjua pisala o njoj. Jednostavno je volim. Prošle godine sam je imala priliku upoznati nakon koncerta kada mi je potpisala ploču, njoj želim pokloniti svoj CD, zato ga i radim :)
INDIJSKI PLES: Senzualan, znakovit, tajnovit, otkad sam malo zaplesala uz sitar i tablu, uz pjesmu  Within You Without You na velikom obljetničkom koncertu posvećenom Beatlesima „SRETAN ROĐENDAN,NAREDNIČE PEPPER!“   sama sebi sam rekla kako moram nastaviti plesati indijski ples, jako mi se svidjelo!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies


Majinih 7 strastvenih asocijacija:
STRAST
Ništa nije lakše ni ljepše
No uroniti u nju i zapjevati
LJUBAV
Kad bih ti rekla nešto o njoj
Propustila bih prilku da budem s njom
A opet ona je uvijek tu
Svakako me voli
GLUMA
Slično kao strast, samo imaš neki drugi tekst.
Partnera, režisera, kazalište, malo se i izgubi tu ponekad sama gluma, ali generalno to je još uvijek njezina oblast.
PJEVANJE
Muza od djetinjstva.
Moja veza sa samom sobom i sa zdravljem.
DJETINJSTVO KROZ NEZABORAVNU ANEGDOTU
Kad sam prvi puta trebala nastupati na proslavi Dana škole, na probi sam bila toliko loša da je nastavnica glazbenog odustala od mene. Bila sam neopisivo sramežljiva, nisam se mogla nostiti sa stresom nastupa.
STRAHOVI
Ispod kreveta, iz ormara, iz glave, iz prošlosti, iz budućnosti, moji su sa svih strana, tko ih se riješio , nek mi se javi u inbox. ....ali kao mali kuhinjski moljci, postaju opasni samo ako im dopustim da mi jedu hranu
SLIKA IDEALNE BUDUĆNOSTI
Dok plivam u moru, ništa mi nije važnije od njegovog mirisa

Photo: Maja Posavec

Komentari 0