Life&style

aROMA gelato je hit ljeta: 'Bezgrešni užitak' osvojio je Maju Šuput, Marijanu Batinić i još desetke tisuća ljudi

Neodoljivi aROMA gelato pravi je hit ovog ljeta. Dosad „najbolje čuvana tajna“ hrvatske gastronomije, vrhunska slastica dostupna tek na nekoliko mjesta u luksuznim destinacijama poput Dubrovnika ili Hvara, konačno je od ove sezone postala dostupna diljem obale, od Istre do krajnjeg juga zemlje. Tako su „bezgrešni“ ljetni užitak, čija porcija sadrži znatno manje kalorija i znatno više okusa od „običnog“ sladoleda, otkrile i brojne domaće zvijezde poput Hane Hadžiavdagić, Maje Šuput, Ivane Knoll i Marijane Batinić.

Uz „celebove“, aROMA gelato proteklih su mjeseci potražili i deseci tisuća Hrvata i stranih gostiju u potrazi za jedinstvenim iskustvom pravog domaćeg gelata spravljenog od vrhunskih prirodnih sastojaka. Po čemu se to ovaj gelato razlikuje od uobičajene ponude na hrvatskoj obali? Ne samo po manjem udjelu šećera, zbog kojeg aRoma gelato ima svega 1/3 kalorija sadržanih u kuglici drugog sladoleda, već i zbog činjenice da su gotovo svi okusi napravljeni bez glutena, a mnoge opcije su veganske i time pogodne i za osobe koje ne podnose laktozu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by majasuput (@majasuput)

Važno je istaknuti kako se u proizvodnom procesu ne koriste aditivi, umjetni zaslađivači niti gluten, već isključivo prirodni sastojci od kojih se ručno radi dnevno svježi gelato. No, ono što se primijeti već "na prvi liz" jest puno intenzivniji okus, koji svoju kvalitetu zahvaljuje drugačijoj tehnici izrade, ali i vrhunskim sastojcima korištenima u proizvodnji.

- Proizvodnji pristupamo s velikom pažnjom i u cijeli se proces ulaže veliki trud. Pomno se biraju najbolji sastojci iz raznih dijelova svijeta. Ručno ubrani lješnjaci dolaze iz regije Piemonte, vanilija s Madagascara, a rijetki pistacchio iz Bronte. Krave koje daju mlijeko za izradu ovog osvježavajućeg specijaliteta nalaze se na slobodnoj ispaši, a koristi se i pravi mascarpone. Svi sastojci od kojih se stvara ovaj gelato vrhunske su kvalitete.

 | Autor: Instagram @aromagelatoexperience Instagram @aromagelatoexperience

Dodatno, ne prerađuju se u industrijskim postrojenjima, već se od njih ručno stvara "slatki užitak" u u malim količinama. To garantira svježinu i kvalitetu svake porcije ovog gelata. Dodatno, svaka Piccolo porcija aROMA gelata iznosi minimalno 100 grama, a s obzirom na to da je gelato proizveden bez dodavanja zraka, rezultat je neodoljivo kremasto osvježenje nenadmašnog okusa, objašnjava Primož Ogrizek, vizionar koji je prema izvornoj talijanskoj recepturi osmislio aRoma, gelato experience.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll)

aROMA gelato nije poseban samo zbog svog jedinstvenog okusa, već i zbog posebne atmosfere gelato butika u kojima se poslužuje. Moguće ih je naći u Umagu, Novigradu, Vrsaru, Puli, Lovranu, Opatiji, Krku, Senju, Zadru, Splitu, Hvaru, Starom Gradu, Bolu i Dubrovniku, a popis svih lokacija dostupan je na stranicama brenda. 

 | Autor: Instagram @aromagelatoexperience Instagram @aromagelatoexperience

Photo: Instagram @aromagelatoexperience
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Najbolji🍦