Life&style 23. svibnja 2022.

Aranžiranje cvijeća kao meditacija: Korejska majstorica otkrila je tajne mističnog Wagonga

Pr/ZaraHome.
  • Kang Yong-Soon, majstorica tradicionalnog korejskog umijeće aranžiranja cvijeća, gostovala je na ovogodišnjem Floraartu na zagrebačkom Bundeku
  • Predstavila je tehniku Wagong u kojoj je aranžiranje cvijeća poput meditacije uma
  • "Koristimo se materijalima iz prirode. Punine i praznine koje stvaramo daju nam mir i sreću, a čin slaganja kreacije je poput meditacije" objasnila je Yong-Soon

Skladan izraz kroz ljepotu linija i praznina inspiriranih prirodom - aranžiranje cvijeća, grančica i dijelova panjeva u korejskom bijelom porculanu na drvenom postolju – to je ukratko Wagong – tradicionalno korejsko umijeće aranžiranja cvijeća. 

”U preciznoj formi linija i praznina može se osjetiti ljepota umjerenosti. Također je prisutna umjetnička interpretacija karakteristične ljepote prirode i godišnjih doba. Korejsko umijeće aranžiranja cvijeća je poput meditacije uma u smislu izražavanja slike dok umjetnik ispunjava i čisti cijeli prostor”, kaže gospođa Kang Yong Soon, majstorica Wagonga.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Ljubav gospođe Kang prema Wagongu traje punih 50 godina u kojima se usavršila i postala vodeća majstorica u Koreji. Njezina upornost i talent učinili su je uspješnom širom zemlje i donijeli joj predsjedničku nagradu u Koreji prošlog studenog.

”Koristimo se materijalima iz prirode. Punine i praznine koje stvaramo daju nam mir i sreću, a čin slaganja kreacije je poput meditacije. Prvo se bira vaza; visoka ili niska, a zatim cvijeće i grančice. Tada se donosi odluka. Najvažnije je da aranžman bude jednostavan”, dodaje Kang Yong-Soon.

 | Autor: PR PR

Inače, ove se godine obilježava 30. godišnjica diplomatskih odnosa između Republike Koreje i Hrvatske, pa je ova jedinstvena suradnja korejskih florista i Floraarta pokazatelj izvrsnih odnosa dviju država, a posjetiteljima najveće cvjetne izložbe bila je prava atrakcija.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome  | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Komentari 0