Life&style 28. siječnja 2014.

Aparati za vrhunski okus kave

1/8

Velik broj ljudi ne može zamisliti dan bez šalice omiljenog crnog napitka. Aparati za kavu koje je lansirao Miele mogu pripremiti čak nekoliko vrsta popularnog pića.

Pomoću modela CM6100 i CM6300 Miele aparata za kavu mogu se pripremiti espresso, cappuccino i latte macchiato i to samo jednim pritiskom na tipku. Ti se aparati vrlo lako čiste, a krasi ih i vrhunski dizajn. Posebnost novih samostojećih aparata za kavu  je "One Touch“ pripremanje napitaka za dvoje. Samo jednim pritiskom na tipku može se brzo i jednostavno pripremiti dva napitka za zajedničko uživanje u kavi .

 | Autor:

Novi modeli samostojećih aparata za kavu opremljeni su vrhunskom tehnologijom „AromaticSystem“ koja brine da se vrela voda pod pritiskom i kava što bolje prožimaju i tako sačuvaju što intenzivniju aromu. Samo model CM 6300 nudi opciju memoriranja vrste napitaka i njihovih individualnih postavki aparata za do 4 korisnika. Pripremanje i izbor napitaka  izuzetno je jednostavno jer svaki od napitaka ima svoj simbol na upravljačkoj ploči.

 | Autor:

Ako želite pripremiti dva ista napitka uz izbor vrste napitka, potrebno je stisnuti još i dodatni „One touch for 2“ gumb. Korisnik može samostalno podešavati finoću mljevenja kave, količinu kave, količinu i temperaturu vode te jačinu pare. Upravljačka ploča TFT Display ima crnu podlogu, a sve funkcije se ispisuju bijelim slovima i simbolima. Tu vrstu upravljanja Miele naziva DirectSensor i koriste ga i svi ugradbeni aparati nove linije kućanskih aparata Generation 6000. Odmah nakon automatskog gašenja aparata počinje čišćenje cijevi za mlijeko i nastavka za  cappuccino. Takvo čišćenje moguće je pokrenuti i ručno.

 | Autor:

Cijev za mlijeko se odvoji od posude za mlijeko i ubaci u posudu za kapanje. Cijev se zatim ispere prvo s vodom, a zatim se kroz nju pusti para. Naravno, jedinica za kuhanje kave može se ukloniti s aparata i  očistiti toplom vodom. Svi odvojivi dijelovi aparata predviđeni su za pranje u perilici posuđa.

 | Autor:

Ovi aparati dostupni su u bojama Obsidian crnoj i lotos bijeloj boji. Vrhunski model CM6300 se razlikuje od modela CM6100 po tome da je na njemu moguće programirati do 4 različita korisnička profila, opremljen je sa posudom za mlijeko od nehrđajućeg čelika, površinom za grijanje šalica, ima dodatno osvijetljenu upravljačku ploču i područje pripreme napitaka, ima dodatnu funkciju za vruću vodu i korisnika upozorava zvukom.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0