Life&style

Alternativa ulošcima – ljepilo protiv menstruacije?

Jedan kiropraktičar iz SAD-a došao je na čudnovatu ideju kako spriječiti krvarenje za vrijeme mjesečnice: ljepilom kojim bi se zalijepila vagina!

Dosadili su ti tamponi i ulošci? Dr. Daniel Dopps, CEO tvrtke „Mensez Tehnologies“, tvrdi kako je izmislio superfenomenalnu alternativu tamponima i ulošcima: patentirao je higijenski proizvod pod nazivom (u slobodnom prijevodu) „Mensez ljepljivi vaginalni ruž“. Kako funkcionira? Naime, taj „ruž“ zalijepi stidne usne tako da se spriječi curenje krvi iz vagine. Ljepilo navodno zadržava i znoj i vodu – jedino propušta urin. Dakle, kad god žena ide na toalet vršiti malu nuždu, ljepilo popusti pa iscuri i krv od mjesečnice. A ruž, koji doista izgleda kao ruž za usne, „prirodan je i sastoji se od aminokiselina i ulja“. 

 | Autor: http://mensez.com/products http://mensez.com/products

Do sada nije bilo dugotrajnijih istraživanja podnošljivosti (neškodljivosti) tog ljepila. Međutim, mnoge žene kritiziraju taj ruž te predbacuju dr. Doppsu da stvara tabu od menstruacije. 

Dr. Dopps im je odgovorio na predbacivanja: „Da, ja sam muškarac. A ti si kao žena trebala doći do boljeg rješenja od uložaka i tampona – ali to ti nije uspjelo. Stoga su žene 25 posto svog života totalno koncentrirane na svoju mjesečnicu te puno neproduktivnije. A žene su zapravo kreativnije od muškaraca, ali ih koči njihova mjesečnica i blokira im mozak. Jasno vam je valjda da su većinu proizvoda za njegu kože te kozmetičke proizvode izmislili muškarci?“ 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0