Life&style
Alex Ognjena

Alex Ognjena savjetovala žene kako odbiti muškarca, a pritom ga ne naljutiti

  • Svaka žena makar se jednom našla u situaciji kada je odbila nečije udvaranje - i u tome ne bi trebalo biti ništa čudno, zar ne?
  • Problem nastaje kada se susretneš s muškarcem koji ne prihvaća jednostavno "ne" za odgovor
  • Što učiniti u takvoj situaciji? Neobičan savjet podijelila je Alex Ognjena

Jesi li se ikada našla u situaciji u kojoj nisi mogla odbiti udvaranje muškarca, bez obzira bio on zainteresiran za nešto površno ili ozbiljnije, jednostavnim i kratkim "ne"? Vjerujem da se svaka žena barem jednom u životu morala suočiti s jednim takvim primjerom, nazovi, muškarca. Vjerojatnost je da joj se to događalo i puno češće.

Scena - stojiš na šanku u klubu s prijateljicama. Stiže piće - konobar pokazuje na lika u kutu koji šalje piće za koje valjda smatra da je ulaznica u zabavni park. Odbila ili prihvatila piće, sasvim svejedno je, on će se u svakom slučaju uskoro nacrtati kraj tebe. Odlučuješ se za small talk, ne želiš biti neljubazna i arogantna k***ka, iako već ti je jasno da ćeš to na kraju ovog kratkog susreta gotovo sigurno biti - ako ga odbiješ. Jer, našla si se već u tom scenariju više puta. 

Alex Ognjena savjetuje kako ljubazno odbiti muškarca

Kantautorica i voditeljica Alex Ognenja poznata je po osebujnom stilu, ali i humanitarnom radu. U žiži javnosti našla se za vrijeme afere Rogoznica-Pinčić kada su isplivale poruke koje joj je slao tadašnji muž voditeljice i glumice Doris Pinčić. Ovoga puta, Alex nam je privukla pažnju objavom na Instagramu u kojoj savjetuje žene kako da se ponašaju ako se nađu u gore spomenutoj situaciji.  

"Većini žena je dobro poznato da odbijanje muškaraca nije tako jednostavno kako se čini.😞 Ima onih koji odbijanje podnose smireno i razumno, ali je ogromna količina muškaraca koji reagiraju agresivno i s onom slavnom rečenicom "znaš ti tko sam ja?"😎. U takvim situacijama najčešće slijedi osveta. Moje iskustvo je da će takvi pričati da ste kurva, lezbijka, da ste se vi njemu nudili, ali vas je odbio, da ste lude, bipolarne, lažljivice i slično," započinje Alex s opisom ženama, nažalost, dobro poznate situacije.

Alex Ognjena u šetnji Zagrebom uhvaćena u naoko čednom izdanju. No njezine čizme pričaju drugu priču

"Muškarci koji ne kontroliraju svoj ego - svoja poznanstva i utjecaj će iskoristiti da vam zagorčaju tu odluku i ponize vas na sve načine," nastavlja Alex te dodaje kako postoji način da se tome stane na kraj. Podijelila je s pratiteljicama metodu za koju kaže da joj je upalila svaki put.

"Ako vidite da osoba ne shvaća/prihvaća ne kao odgovor i strah vas je daljnje reakcije, recite mu da ga odbijate jer vam se previše sviđa!!! Znam da zvuči ludo, ali poslušajte me: na taj način oni imaju opravdanje za svoj ego, a vi možete reći da ne možete trenutno biti u vezi (iz ovih i onih razloga) i da ga zapravo odbijate - jer se već zaljubljujete u njega!!! Najgore što vam se može dogoditi je da ispadnete preemotivna jer se zaljubljujete u nekoga sa kime nemate ništa. Big deal" - dijeli Alex pomalo neobičan način da nekoga odbiješ te dodaje da ako on kaže da mu je drago zbog toga - "samo nastavite s pričom da vas je strah da vas ne povrijedi jer vam je previše stalo i da radije nećete ništa započinjati."

Ognjena tvrdi kako joj je ova metoda upalila svaki puta te pita: "Imate li vi neki prijedlog kako odbiti nekoga, a da vam se ta osoba ne osvećuje?" Jedna pratiteljica joj je napisala: "Ovo je sjajna tema za razmišljanje jer se dešava da devojke osim uvreda dobijaju i batine zbog odbijanja, da ne pominjem i neke gore slučajeve... Hvala što skrećeš pažnju na ovakve stvari."

Možda vas zanima Muškarci, pozor! Kako mi žene NE ŽELIMO da nam se udvarate? Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Prisjetila sam se vremena dok sam više izlazila i češće bila u situacijama gdje moram nekoga odbiti. Moj "provjereni izgovor" bio je "imam dečka", a koristila sam ga i kad sam bila i kad nisam bila u vezi. Na taj način sam mislila da ću izbjeći nečiju "ljutnju" i povredu ega. Sada kada razmišljam o tome, ne mogu da ne osjećam ljutnju što žene uopće moraju razmišljati o tome kako odbiti muškarca. Ljutnju što se ne osjećamo slobodnima (ni sigurnima)  reći jednostavno "ne" onda kada nismo zainteresirane. Nismo dužne njegovati ničiji ego jer je osoba na mentalnoj razini petogodišnjeg djeteta koje plače i ljuti se kada ne dobije što želi. Dečkići kojima podilaze majke koje im na ništa u životu nisu rekle ne, često postaju "muškarci" koji ne znaju prihvatiti ne. 

No, to nije tvoj ni moj problem. Neka se ljuti. Neka priča da si k****. Ignoriraj.

Što se tiče Alexine metode - uz dužno poštovanje, ali ne hvala. Sama pomisao na to da moraš podilaziti nečijem egu kako ti ne bi naudio je ponižavajuća i strašna. Njegova reakcija na tvoje "ne" ne govori apsolutno ništa o tebi. O njemu - sve.

Photo: Screenshot Instagram Alex Ognjena

Komentari 0