Life&style
Aleksandra Milinković direktorica je radijskog programa, fitness trenerica i pokretačica bloga Smuti me

Aleksandra Milinković dala nam je savršen recept za sreću i zadovoljstvo ali i 'kupnju vremena'!

  • Kada netko tako vedrog duha živi svoje snove, uživa u poslu koji radi, a pronađe i vremena za hobije ne možemo ne upitati koja je formula njezinog životnog stila 
  • Srećom, direktorica radijskog programa, fitness trenerica i pokretačica bloga Smuti Me Aleksandra Milinković rado nam je odgovorila na naša pitanja
  • Što je pokreće, kako se nosi sa stresom i na što posebno obraća  pažnju da bi kroz dan kročila sretna i zadovoljna otkrila nam u razgovoru koji, sigurne smo, može poslužiti kao inspiracija mnogima 

Koliko sati ima u tjednu? Ako pitamo Aleksandru Milinković, nekad i učenicu prirodoslovno-matematičke gimnazije, odgovor bismo mogli dobiti vrlo brzo. Međutim, matematiku nismo ni najmanje imali na umu kad smo postavljali ovo pitanje, već odlične organizacijske vještine, sjajne navike i još pokoje tajne kojima možemo 'kupiti vrijeme', a koje nam je rado ispričala ova rođena Bjelovarčanka - jer ona zapravo u danu, tjednu ili mjesecu stiže sve!

Aleksandra koja živi, radi (i uživa) u Zagrebu u koji je došla studirati nedavno je uz radijsku voditeljicu postala i direktorica programa na radiju Enter Zagreb, fitness je trenerica, a i ima svoj Instagram profil Smuti Me na kojem dijeli recepte za zdrave smoothieje. Uz sport, zdravu prehranu i radio, obožava druženja, koncerte i putovanja. Po horoskopu ova 32-godišnjakinja je blizanac i za sebe kaže da posjeduje sve karakteristike tog znaka…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smuti Me (@smuti_me)

No, nas su ponajviše zanimale baš one osobine ili navike koje joj omogućuju da zadovoljno slijedi svoje snove, uspješno se realizira, a uz to pronađe i vrijeme uživanje. Vjerojatno ne postoji onaj tko nije poželio da dan ima nešto više sati ili barem, bit ćemo iskrene, malo bolje vlastite organizacijske vještine. 

‘Imam dobro raspisan raspored, podršku dečka i prijatelja te veliku torbu u koju mi stane ručak za posao i oprema za trening na koji idem nakon radija. Ono najvažnije, imam strast prema stvarima koje radim, to je jako bitno. Kad nestane strasti onda to postaje naporan posao koji samo odrađuješ’’, poručila je Aleksandra.

Osim toga, planira sve zadatke unaprijed. ''Svaku obavezu pišem u kalendar na mobitelu i pokušavam što manje stvari ostaviti za sutra jer znam da ću drugi dan požaliti'', priznala je kroz smijeh. 

Stres je izazov, a ne prijetnja

Sve što radi, otkrila je, donosi joj unutrašnje zadovoljstvo i sreću te je naposljetku čini ostvarenom. Zato napominje kako samoostvarenje, kako mnogi smatraju, nije nužno vezano s brojem nula na računu nego 'onime kakvi zaista jesmo i kako se osjećamo u sadašnjem trenutku'. Ipak, stres je u određenim situacijama neizbježan. 

‘’Za velik broj situacija u danu za koje bi neki mogli reći da su stresne, ja ih gledam kao izazov, a ne kao prijetnju. Sve stvari koje radim me čine ispunjenom i sretnom te pokušavam na kraju dana biti bolja i kvalitetnija osoba’’, napomenula je. 

Briga o tijelu je najvažnija

Osim zdravog pogleda na život, Aleksandra je njeguje i zdrav pristup prehrani. 

‘’Prehrana i briga o tijelu je najvažnija. Ako se dobro brinemo za zdravlje bit ćemo sretniji i zadovoljniji. Zdrav način života mi pomaže da kvalitetnije ispunim obaveze u danu, da ne osjećam umor i ono najvažnije pravilnom prehranom utječem i na imunitet koji je u današnje vrijeme jako bitan’’, mišljenja je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smuti Me (@smuti_me)

A s obzirom na to da uvijek negdje juri, a želi se i zdravo hraniti, Aleksandra je pronašala ukusno rješenje po mjeri i vlastitom 'guštu'. 

‘’Smoothie mi omogućuje da u jako malo vremena napravim super zdravi obrok bogat vitaminima i mineralima koji mogu piti na putu do posla. Svjetska zdravstvena organizacija kaže kako bi na dan trebali konzumirati pet porcija voća i povrća, a ja s jednim smoothiejem unesem do tri porcije’’, ispričala je Aleksandra koja recepte za svoje ukusne i zdrave napitke nesebično dijeli i na Instagram profilu Smuti Me. 

'Žene su jedini superheroji koje priznajem'

Kako ovim vitaminskim i mineralnim ukusnim bombama uštedi zapravo nešto vremena, Aleksandra zato može određene trenutke u danu posvetiti isključivo sebi. 

‘’Svaki dan moram odvojiti barem pola sata za sebe. Nekad samo šutim na kauču, nekad pogledam epizodu najdraže serije, a najčešće se prepustim svojoj najdražoj meditaciji u pokretu, a to je trening’’, navela je. 

Svima nama koje imamo mjesta unaprjeđenju svojih organizacijskih vještina ili želimo biti još učinkovitije u rješavanju svojih obveza, Aleksandra ima odličan savjet. 

‘’Ponekad količinu obaveza trebaš percipirati kao planinu koju želiš osvojiti. Put prema vrhu je težak, ali kad se popneš i vidiš pogled shvatiš da se isplatilo. Neka budu blage prema sebi, ne uspoređuju se s drugima i da jasno postave ciljeve koje su si zacrtale. Žene su jedini superheroji koje priznajem jer to je impresivno koliko mi stvari uspješno radimo i kontroliramo u isto vrijeme’, zaključila je Aleksandra.

Photo: Instagram/@marianne_theodorsen

Komentari 0