U samom srcu grada smješten je dobro poznati restoran Al Dente u kojem chefovi spajaju talijansku i mediteransku kuhinju koristeći kvalitetne i svježe namirnice lokalnih proizvođača, tjesteninu iz vlastite proizvodnje, posebno osmišljeno brašno za pizze te mliječne proizvode iz male obiteljske mljekare u blizini talijanskog Napulja.
Uživanje u popuno drugačijoj ponudi od one na koju smo navikli, zaokružilo je uvrštavanje Hug&Punch specialty kave.
Briga o plodovima kave i sofisticiran način njihove obrade, od plantaže do šalice, svojim specifičnim karakteristikama daleko je iznad komercijalne kvalitete. Kao kod skupocjenog vina, cjelokupan doživljaj uživanja u našem omiljenom napitku zaokružen je lako dostupnim informacijama o svim, pa i onim najsitnijim, detaljima.
Hrvatski brand Hug&Punch potpisuju Domagoj Trusić i Nikola Žiganto - entuzijasti u svijetu kave koji, osim što su dobavljači najfinijih origina kava, imaju pržionicu i najveći edukacijski centar pa je Al Dente postao nezaobilazna stanica za sve kavopije te pravo mjesto za uživanje u najdražem mirisnom i ukusnom napitku.
Njegujući talijansku tradiciju ispijanja kave održana je promocija na kojoj ste, osim mirisne i okusom pune specialty kave, mogli kušati i novi blend - Crochet. Hug&Punch Crochet je mješavina koja spaja klasični pristup i specialty kavu, gdje je u espressu naglašena balansirana nota čokoladne praline, dok se u mlijeku topi ugodna kremasta aroma mliječne čokolade i badema.
Tajna leži u posebnoj mješavini specialty kava: Brasil Obata, India Plantation i Peru Norandino, u kojoj svaka od njih ima poseban zadatak - izraziti jednu osobinu šalice napitka koji će svakome tko ju pije poželjeti dobro jutro na svoj način. Brazil Obata je tu da izrazi naše navike u espressu, Indija Plantation da zasladi šalicu toliko da se šećer učini nepotrebnim, a Peru Norandino da svojom oštrom čokoladnom aromom, i dugim aftertastom, doživljaj espressa učini pjenastim te zaokruži aromu praline.
Italija je poznata kao zemlja u kojoj kultura ispijanja kave seže od davnina pa će vas u većini kafića, iza šanka, dočekati barista koji kavu zna i pripremiti i prezentirati. Na svu sreću ne morate otputovati u Italiju da biste uživali u kavici koja je dizajnirana s ciljem da izazove najsnažnije osjećaje – dovoljno je samo odšetati u Al Dente.
Finu i mirisnu kavicu među prvima su isprobale domaće influencerice @vule2209, @ivanamiskovic95, @dora_jagodic, @lunavalas, @luucana, @tmustapic, @lolallica.
Ekipa iz restorana Al Dente je od samog otvorenja stekla veliki broj poklonika jer, izbjegavajući komercijalizaciju, nudi potpuno drugačiji pristup pripremi i ponudi hrane koja svakako odskače od ponude ostalih restorana.
Ono što će vas privući na prvu je prekrasan interijer s pomno odabranim namještajem koji potpisuje dizajnerski studio Moya, raspoređen na dvije etaže, s nježnom rasvjetom koja vas poziva na uživanje u hrani.
U donjem dijelu restorana nalazi se krušna peć Sud Froni u kojoj pizza majstor Enes Hrnjić priprema posebnu vrstu pizze koju u Zagrebu možete degustirati jedino u restoranu Al Dente, a karakterizira ju tijesto koje je kombinacija klasične Napoletane i Canotta s debljim, napuhanim rubovima. Na posebno osmišljeno tijesto se slažu sastojci vrhunske kvalitete, poput fior di latte mozzarelle (ručno izrađene mozzarelle iz male obiteljske mljekare koja se nalazi u blizini Napulja), zatim San Marzano rajčice, buratte i tartufa koji se na tjednoj bazi nabavljaju iz Italije.
Gornja etaža restorana je rezervirana za kulinarske majstorije chefova Roberta Horvata i Berislava Lackovića, koji su zajedno s vlasnicima osmislili cijeli koncept povezivanja i prožimanja talijanske te mediteranske kuhinje na način da svako jelo ima svoju posebnu priču. Restoran nudi 15-tak vrsta pizza i tjestenina, dok kroz tjedan možete kušati i posebnu ponudu dana koja je povezana s dostupnošću svježih namirnica, posebice ribe i morskih plodova.
Bez obzira želite li uživati u pizzi, tjestenini ili biste samo odmorili uz šalicu mirisne kave, sigurni smo da će vas Al Dente osvojiti na prvi pogled.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.