- Limunada sa roštilja? Vjerojatno misliš da se šalimo
- Možda ti se čini nevjerojatno i čudno, ali zapravo je osvježavajuća, slatka i nevjerojatno ljetna
- Ovaj „čudnovati“ napitak postat će hit svakog roštiljanja
Ljeti rado jedemo vani. Fino guštamo s ekipom na pikniku ili roštiljamo predvečer. Za ovo zadnje postoji nevjerojatno puno profinjenih jela. Ali i pića igraju uz roštilj značajnu ulogu. Stoga imamo nešto novo za tebe: limunadu sa roštilja! Nisi nikada čula za to piće? Nema veze! S našim receptom spravit ćeš ovaj voćni i slatki napitak u tren oka…
Sve što ti za to treba:
• 5-6 limuna (+ 1 za ukrašavanje)
• 200 g šećera (+ malo šećera za limune)
• 1 l vode
• kockice leda
Evo kako se spravlja limunada s roštilja:
1. Prereži limune te uroni polovice u šalicu punu šećera. Šećer treba ostati na limunu kako bi aroma bila optimalna.
2. Sada stavi limune (sa pošećerenom stranom prema dolje) na roštilj. Peci ih 5-8 minuta. Kad je limun fino smeđe boje, znači da je gotov.
3. Ostavi da se polovice limuna ohlade. Zatim uzmi bokal, sito i aparat za cijeđenje limuna.
4. Istisni limun te sok ulij kroz sito u bokal. Potom s pomoću žlice istisni svu tekućinu u bokal.
5. Stavi u sok od limuna šećer u vodu te sve dobro promiješaj.
6. Na kraju nareži jedan limuna na ploške te stavi u limunadu. Potom dodaj i kockice leda i limunada sa roštilja je gotova! Savjet: jako je lijepo ako ti je ostao još jedan limun pečen na roštilju pa ga narežeš na ploške i staviš ih na rub čaše. To izgleda atraktivno i neobično!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.