Life&style

Ako želiš isprobati nešto novo - ovog ljeta obavezno trebaš kušati limunadu s roštilja!

  • Limunada sa roštilja? Vjerojatno misliš da se šalimo
  • Možda ti se čini nevjerojatno i čudno, ali zapravo je osvježavajuća, slatka i nevjerojatno ljetna
  • Ovaj „čudnovati“ napitak postat će hit svakog roštiljanja

Ljeti rado jedemo vani. Fino guštamo s ekipom na pikniku ili roštiljamo predvečer. Za ovo zadnje postoji nevjerojatno puno profinjenih jela. Ali i pića igraju uz roštilj značajnu ulogu. Stoga imamo nešto novo za tebe: limunadu sa roštilja! Nisi nikada čula za to piće? Nema veze! S našim receptom spravit ćeš ovaj voćni i slatki napitak u tren oka…

Sve što ti za to treba:

• 5-6 limuna (+ 1 za ukrašavanje)

• 200 g šećera (+ malo šećera za limune)

• 1 l vode

• kockice leda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have you ever tried GᖇIᒪᒪEᗪ ᒪEᗰOᑎᗩᗪE?!🍋 It will become your new favorite for the summer and all holiday gatherings. . GᖇIᒪᒪEᗪ ᒪEᗰOᑎᗩᗪE: 8-9 Lemons 1 Cup Sugar and little extra to coat lemons 4 Tbsp Local Honey or agave 4 cups Water 2 drops essential oil of choice: Lavender, Rosemary or Peppermint (optional). . ᗪIᖇEᑕTIOᑎᔕ: * Cut the lemons in half so they are ready to grill * Dip the cut sides in sugar and throw on the grill for about 5-7 minutes until carmelized then let cool off . *While the lemons are grilling you can make your syrup: Add 1 1/4 cups sugar with 1 3/4 cups water and a pinch of salt until sugar solids have dissolved; let cool and add essential oils * Remove the grilled lemons from the bbq and juice them * Then add the simple syrup, water, ice and sliced grilled lemons. . Now for the grown ups... GᖇIᒪᒪEᗪ ᗯᕼIᔕKEY ᒪEᗰOᑎᗩᗪE: 2 Parts Grilled Lemon Juice 4 Parts Simple Syrup 1 Part Local Honey Syrup (4 Tbsp local honey or agave to 4 Tbsp boiling water and mix) 1 Part Whiskey or Bourbon 1-2 drops EO of choice (optional) . . ᑕᕼEEᖇᔕ. Never forget those who gave the ultimate sacrifice. Have a happy + safe Memorial Day.❤️

A post shared by 𝚂𝙰𝚁𝙰 𝙶𝙸𝙻𝙻𝙸𝚂 (@citrusandcowellness) on

Evo kako se spravlja limunada s roštilja:

1. Prereži limune te uroni polovice u šalicu punu šećera. Šećer treba ostati na limunu kako bi aroma bila optimalna.

2. Sada stavi limune (sa pošećerenom stranom prema dolje) na roštilj. Peci ih 5-8 minuta. Kad je limun fino smeđe boje, znači da je gotov.

Možda vas zanima Ne znaš kako preživjeti ljetne vrućine? Imamo brrrza rješenja i cool nagrade! Rubrika Life&style Life&style

 

3. Ostavi da se polovice limuna ohlade. Zatim uzmi bokal, sito i aparat za cijeđenje limuna.

4. Istisni limun te sok ulij kroz sito u bokal. Potom s pomoću žlice istisni svu tekućinu u bokal.

5. Stavi u sok od limuna šećer u vodu te sve dobro promiješaj.

6. Na kraju nareži jedan limuna na ploške te stavi u limunadu. Potom dodaj i kockice leda i limunada sa roštilja je gotova! Savjet: jako je lijepo ako ti je ostao još jedan limun pečen na roštilju pa ga narežeš na ploške i staviš ih na rub čaše. To izgleda atraktivno i neobično!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0