Life&style

Ako voliš ovu pjesmu, moguće je da si psihopat

Ne bi bilo loše da pronjuškaš po svojoj playlisti – ili onoj svojih frendica. Naime, znanstvenici su otkrili da psihopati osobito vole jednu pjesmu

Kako zapravo prepoznati psihopata? Prema jednoj definiciji, psihopati su ljudi sa poremećajem osobnosti, nedostaju im suosjećanje, socijalna odgovornost i savjest. Psiholozi, sociolozi i neuro-znanstvenici slažu se da je vrlo teško prepoznati i dijagnosticirati osobe sa psihopatskim poremećajima – i to ne zato jer su njihove odlike skrivene ili prikrivene, već zato što su psihopati toliko prilagodljivi da nalikuju na kameleone koji oponašaju normalna ljudska bića. 
Psihopati su obično vrlo šarmantni, a izuzetno su skloni manipulacijama. Oni mijenjaju svoju osobnost i postaju ono za što misle da vi želite da budu. I jako su dobri u tome. Ali, kada više ne trebaju ništa od tebe, tada počinje ludo ponašanje. 

Očito je još nešto zajedničko psihopatima: imaju sličan glazbeni ukus. U jednom istraživanju je 200 osoba slušalo 260 jednakih pjesama. Pri tome je primijećeno veliko podudaranje: gotovo svi psihopati su rado slušali „Lose yourself“ od Eminema, odnosno hip-hop. 

OK, bilo bi doista pretjerano tvrditi da su svi fanovi Eminema psihopati. Međutim, hoćeš li odoljeti kad sljedeći puta budeš u društvu s frendovima i frendicama da ne provjeriš njihovu playlistu i glazbene afinitete. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0