Life&style

Ako u samo 10 sekundi pronađeš slovo T na ovoj slici - čestitamo, nadarena si!

  • Pronaći slovo "T" u mnoštvu slova "L" znači više od puke zabave
  • Tvrde tako znanstvenici koji su provodili istraživanje i pokazali da bi tako mogla otkriti da si nadarena i posebno fokusirana
  • Tik-tok, vrijeme curi, imaš 10 sekundi, a čim ga prije pronađeš, znači i da ti je koncentracija viša! Stiže i pomoć - to slovo NIJE crveno...

Što misliš - imaš li odličnu koncentraciju? Možeš li uvijek pronaći Juru? Pronašle smo fora test koji će ti pokazati koliko si nadarena kad je riječ o precesuiranju informacija.

Pogledaj fotografiju u nastavku i pronađi skriveno slovo "T" između svih "L". Ako ga pronađeš unutar 10 sekundi znači da si posebna i - nadarena!

 

 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Ovaj je test napravio tim Sveučilišta John Hopkins u Bostonu gdje su znanstvenici njihovog Instituta o znanosti učenja otkrili da znanje o onome što NE treba gledati može biti od velike pomoći. 

Rezultati istraživanja su pokazali da kada se ljudima da određeno vrijeme da nauče ono što bi trebali ignorirati prije nego što počnu s određenim testiranjem, mogu rješenje tražiti brže i učinkovitije.

Vizualni test osobnosti otrkiva tvoje najdublje snage Možda vas zanima Slika koju prvu vidiš u ovom testu osobnosti otkriva koja je tvoja najveća snaga Rubrika Life&style Life&style

"Pojedinci koji izričito zaobilaze informacije koje bi ih mogle ometati, poboljšavaju svoju izvedbu vizualne potrage, a ključna je to vještina za profesionalne "tragače", kao što su primjerice radiolozi", rekao je voditelj istraživanja Corbin A. Cunningham. "Ovaj rad ima mogućnost pomoći zanimanjima koji se oslanjaju na vizualnu potragu", dodao je.

Tijekom dva eksperimenta sudionike su zamolili da traže određena slova na zaslonu računala. Trebali su pronaći slovo "B" ili "F", i to veliko početno slovo između mnogih drugih koji su pritom bili u raznim bojama. Ponekad su im rekli u kojim bojama ta slova neće biti, a ponekad boje nisu uopće spominjali.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Kada su im skrenuli pozornost na boju i upozorili koju je od njih potrebno zaobilaziti, vrijeme reakcije sudionika isprva se usporilo. No, s vremenom se pokazalo da tražena slova ti sudionici mogu pronaći puno brže nego oni kojima ispitivači boje uopće nisu spominjali. Štoviše, čim su više informacija sudionici zaobilazili i ignorirali, brže su pronalazili "metu".

Upravo je to pokazalo da je sposobnost ignoriranja ključan dio sposobnosti obraćanja pažnje.

Test osobnosti Možda vas zanima Slika koju prvu ugledaš u ovom testu osobnosti otkriva za čim potajno žudiš u ljubavi Rubrika Love&Sex Love&Sex

"Pažnjom se smatra ono što pomaže procesuiranju važnih "stvari" u svijetu", rekao je koautor istraživanja, Howard Egeth, profesor psihologije i znanosti o mozgu istog sveučilišta. "Ovo istraživanje je istaknulo važnost aktivnog potiskivanja konkurentskih podražaja. To je zapravo tamna strana pažnje", dodao je.

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0