Life&style

Ako pratite ove savjete oslobodit ćete se celulita do ljeta

Masaže su važan dio ovog procesa, a ako nemate novca za kozmetičke salone, masirajte područja zahvaćena celulitom kod kuće. Najbolji su kružni pokreti, uvijek masirajte od listova ili koljena prema gore. Isto tako, bar jednom tjedno treba koristiti anticelulit piling koji možete napraviti i od mljevene kave, malo smeđeg šećera i žlice maslinovog ulja. Poznato je da kofein potiče cirkulaciju! Važno upozorenje: Ako imate osjetljive kapilare, izbjegavajte anticelulitne masaže u salonima. Zbog jakog pritiska, kapilare bi mogli popucaju, što izgleda gore od celulita...

Prehrana

Kad je prehrana u pitanju, tu nema neke mudrosti. Masna hrana i slatkiši pojačat će vidljivost celulita, dok će voće i povrće ubrzati metabolizam i pomoći smanjenju masnih naslaga. Odaberite salate, piletinu, nemasnu šunku s raženim kruhom, niskokalorične jogurte i hranu kuhanu na pari, a uz sve to - izbacite sol iz prehrane. Sol zadržava vodu u tijelu. Pojačajte unos tekućine. Pijte mnogo vode. Možete iscijediti limun, limetu ili naranču, a poznato je i da zeleni i žuti čajevi pomažu pri uklanjanju celulita. Nezaslađeni čaj skuhajte u velikom loncu, podijelite u boce od pola ili jedne litre i ispijajte tijekom dana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Kreme

Iako mnogi tvrde da su kreme protiv celulita najobičnija izmišljotina, postoje znanstveni dokazi da one "rade posao". Naravno, ako jedete masnu hranu, ne krećete se i ne pijete vodu, neće se ni celulit smanjiti. Ako, osim promjene životnih navika uvrstite i kremu, onda su rezultati vidljivi. Ipak, ne treba slušati samo reklame, prije izguglajte nešto i sami zavirite u neki forum i pročitajte mišljenje drugih žena. Najučinkovitije kreme su često one s potpuno prihvatljivim cijenama.

Vježbe

Ako imate problema s celulitom na stražnjici i kukovima - bacite se na vježbanje. Kardio trening nekoliko puta tjedno je dobar, jer ćete znojenjem izbaciti štetne tvari.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0