Life&style

91-godišnjakinja diplomirala – čestitamo!

Tajlanđanka pričekala da joj unuci diplomiraju pa ostvarila vlastiti životni san – postala je akademski građanin. I pokazla da za učenje nikad nije kasno

„I, kad ćeš diplomirati?“ To je pitanje koje si sigurno puno puta čula za vrijeme studiranja. I sigurno ti je išlo na živce… A zamisli kako je tek bilo 91-godišnjoj Kimlunu Jinakulu za koju nitko nije vjerovao da ima bilo kakve šanse završiti fakultet. Međutim, Tajlanđanka je uspjela te uspješno diplomirala humanu ekologiju na Sveučilištu Sukhothai Thammathirat. 

Doduše, studij je upisla 1998. godine, ali je odlučila pričekati da najprije unuci završe faks, a onda je nanovo krenula s ciljem da diplomira. 

„Nikad nije kasno za studiranje“, izjavila je Kimlun Jinakul. „O tome sam uvijek sanjala!“, dodaje. 
Nije trebala platiti pristojbu za studij od 800 bahta (oko 150 kuna) – i to joj je bila jedina povlastica. Naime, profesori (za nju klinci) rušili su je nemilosrdno nekoliko puta na ispitima, pa je morala ponavljati iste. Ukratko: prolazila je kroz sasvim normalnu fakultetsku ludnicu. 
Hm, pitamo se jedino hoće li se sada lakše zaposliti kad ima visoku stručnu spremu? 😊 Premda, kad je ovaj vitalna starica u pitanju – tko zna?! 

 

Photo: Screenshot(Smitsonian Channel

Komentari 0