Life&style

9 groznih stvari koje ne želiš googlati (nikad više)

Postoje stvari koje je bolje da ne gledamo, osobito "na Googleu" gdje ništa nije skriveno. Stoga smo provjerili neke koje je bolje nikada ni ne potražiti na internetu jer će ti pozliti...

Svjesne smo da živimo u 21. stoljeću i da za svaku sitnicu, svako mišljenje, recenziju, kritiku, neku novu stvar i slično – prvo krenemo surfati po Internetu, proučavati i tražiti komentare. Međutim, postoje neke stvari koje je bolje nikad ne utipkati u internetsku tražilicu – jer su rezultati zbunjujući ili zastrašujući. Kako bismo te poštedjeli nepotrebne „muke po surfanju“, mi smo to učinili umjesto tebe… 

1. Simptome koje osjećaš 

Glavobolja, hladne ruke i stopala, umor – prosječni simptomi koje osjeća svaka kolegica u našoj redakciji u jesen/zimu, ukazuju ponekad (tvrdi Google) sužene krvne žile, smetnje u krvožilnom sustavu, pa čak i na rijetke autoimune bolesti. Panika! Dakle: nikad, nikad, ali nikad nemoj googlati svoje simptome – nakon toga osjećat ćeš se još bolesnije nego prije! 

via GIPHY

2. „Seks“ zajedno sa „retro“ 

U jednom istraživanju pokazalo se sljedeće: ako se u Google upiše „sex“ u tražilicu fotografija – pokazuju se samo lijepe erotske „stock“ fotke. Ako se doda riječ „retro“, onda to izgleda malo, khhhm,  drugačije. Ako želiš isprobati, pazi da te nitko ne gleda. 

3. Različite vrste karcinoma 

Kad saznaš koliko ima bolesti za koje ne postoje rani simptomi, teško ćeš moći mirno zaspati. Općenito se preporučuje NE surfati o bolestima… 

via GIPHY

4. Stjenice na madracima 

Sve češće se na internetu pronađu tekstovi o hotelskim sobama, odnosno tamošnjim krevetima koje su napale stjenice. Ako nikada nisi googlala kako izgleda madrac pun stjenica – NEMOJ! Nećeš nikad više mirno moći spavati u tuđem krevetu. 

via GIPHY

5. Bolesti kože

Nakon te pretrage nismo više imali apetita… 

6. „Blackhead removal“ 

Nije nam jasno kako netko može gledati ekipu koja si odstranjuje mitesere na razne načine. To je jednostavno odvratnooo…

via GIPHY

7. „Istiskivanje prišteva“ 

Vrijedi kao i za broj šest: neke ljude pali kad gledaju kako debeli, masni, gnojni prišt pukne. Nemoj imati veze s takvim ljudima. 

8. Svoje ime 

Misliš da fotke sa tuluma koje si postala na neku društvenu mrežu nitko drugi ne može vidjeti? E, pa nije baš tako… Osobito ako ti nisi bila fotograf… Dakle, ako se želiš podsjetiti na sve grijehe iz mladosti – samo naprijed! 

9. Pluća pušača 

OK, ovo nije baš s pravom na ovom popisu. Ako pušiš, slobodno potraži preko Googla pluća pušača – možda napokon prestaneš pušiti… To vrijedi i za nepušače – možda nikad ni ne počneš. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0