Life&style

9 načina za ravan trbuh bez vježbanja

Ponekad drastične promijene nisu jedini ključ rješenja. Nudimo ti baby steps - krenimo!

Lude dijete i manijakalno vježbanje - zvuči poznato?  Većina nas se nekoliko mjeseci priprema za taj grandiozan prvi dolazak na plažu, ali moramo razočarano zaključiti da još imamo tek oko nekoliko tjedana - pa što si stigla, stigla si. Ipak, imamo male trikove kako možeš izravnati trbuh bez vježbanja, ako ga već nisi uspjela isklesati (ako jesi you go girl!).

1) Ispravi se

Vjerovala ili ne, kod svakog ravnanja u stvari uključuješ trbušne mišiće, a između ostaloga cijela figura ti tada izgleda skladnije, a trbuščić manje.

2) Pij vodu s limunom, krastavcem i metvicom

Ovo je naša čarobna vodica! Osvježavajuća, doduše nekima ne pretjerano ukusna, ali garantirano potiče rad metabolizma i ubrzava skidanje kila. Dobro je, u stvari, piti bilo kakvu tekućinu (najbolje vodu) jer kad smo dehidrirani onda zadržavamo vodu pa odmah izgledamo deblje. Bilo bi super da popiješ barem 8 čaša vode dnevno. P.S. ovdje su kul recepti za vodice.

3) Uvlači trbuh

Naša kolegica Kristina uvjerena je u to da je njen trbuh sada ravniji od većine jer cijeli život uvlači trbuh - ključ je u "fleksanju" odnosno uzastopnom stiskanju mišića. Moramo priznati da ima smisla!

4) Jedi orašaste plodove

Posegni za bademima i indijskim oraščićima jer su puni dobrih masnoća i duže te drže sitima. Doduše, izbjegavam njihove pečene i zasoljene verzije jer one imaju kontra efekt.

5) Pij crnu kavu

Crna kava za doručak je stvarno za rijetke cure koje mogu podnijeti takvu gorčinu, ali ona je blagi dijuretik i prije će te potjerati na wc - tako se ekspresno čistiš od toksina i izbjegavaš napuhivanje.


6) Doručkuj žitarice

Žitarice su super izbor želiš li potencijalno izbjeći napuhivanje tijekom dana. Pogotovo su dobre, ali i ukusne, ako ih kombiniraš s grčkim jogurtom (pun proteina!) i voćem.

7) Dobro žvači

Zvuči smiješno, ali svaki zalogaj bi bilo optimalno prožvakati 10 puta prije gutanja, jer što manje želudac mora prerađivati hranu, to je manje vjerojatnost da će doći do napuhivanja ili vjetrova.

8) Koristi probiotike

Možeš ih nabaviti u tabletama za žvakanje ili jednostavno kupiti tekući jogurt s ovim dobrim bakterijama. Probiotici pomažu u reguliranju flore u crijevima, pa ćeš tako lakše izbjeći opstipaciju.

9) Reci ne žvakama

Žvakaće gume su teška opsesija, ne možemo se ne složiti! Ipak, svako žvakanje (pogledaj stavku 7.) daje tijelu osjećaj da će nešto doći u želudac, a kod žvakanja žvakaće trbuh ostaje prazan pa samoj sebi s vremenom možeš napraviti čir.

Photo: Promo

Komentari 0