Life&style

9 crtića koje smo svi obožavali

U moru novih modernih i kompjuterski ilustriranih crtanih filmova, oni koje smo gledali kao djeca ipak će nam uvijek ostati najbolji. I to s dobrim razlogom.

Možda je stvar navike, možda u nostalgičnom načinu razmišljanja, možda u kvantiteti, a možda i kvaliteti. Danas su crtići definitivno bolje grafike, vjerojatno i predobre. Suviše realnim, kompjutorskim likovima kao da fali ono nešto. Oni nemaju jednako jaku osobnost i dušu kao naši omiljeni legendarni likovi. Osim tog isti likovi, a i teme su danas preapstraktne te ponekad posve neprimjerene za ciljanu publiku. Evo kojih osam crtića se uvijek s veseljem prisjećamo i koje bi i danas voljeli gledati!

1. Nick Praskaton

Kombiniram! Najpoznatija rečenica još karizmatičnijeg detektiva svima se urezala u pamćenje a ovako dobar animirani crtić još se nije ponovio!

2.  Zvonko

Zvonko! Taj mali lutak vozi auto pravi! Priznaj! Uvodnu rečenicu nisi pročitala nego otpjevala. Avanture preslatkog lutka obožavali smo pratiti!

3. Štrumfovi

Štrumfovi su jedni od popularnijih likova, doživjeli su i nekoliko remakea te su čak zaživjeli na velikom platnu. Nama je stara, originalna verzija ipak još uvijek najdraža!

4. Medvjedići dobrog srca

Simpatična šumska bića voljeli su mali i veliki. Ovaj je serijal prednjačio u podizanju svijesti o ekološkim temama i očuvanju okoliša. U skladu s tim mjesto radnje uvijek je bila prekrasna očuvana priroda!

5. Lolek i Bolek

Poljski crtić o dva brata donosi njihove zabavne avanture bazirane, između ostalog, na njihovoj različitosti no dubinskoj povezanosti.

6. Pončo i Toro

Priča o dvije žabe stigla je iz Amerike, a vjerno su je gledala djeca diljem Jugoslavije. Toro je poznat po svojoj lijenosti, egoizmu i vječitom pesimizmu dok je Pončo njegova čista suprotnost. Fizički, ali i psihički!

7. Snješko Bijelić

Tko se ne sjeća ovog preslatkog snjegovića? Obožavali smo pratiti njegove avanture. u z to posebnu tjeskobu su nam stvarale epizode u tropskim krajevima gdje bi cijelu epizodu proveli u potpunom strahu da se naš snješko ne otopi!

8. Vatrogasac Sam

Vatrogasne pustolovine junaka Sama i njegovih kolega učine su nas hrabrosti, odgovornom ponašanju i tome koliko znači dobro prijateljstvo od najmanjih nogu.

9. Cipelići

Temelj ovog crtića bila je teorija autora prema kojoj možeš puno saznati o osobi i njezinoj osobnosti samo po tome kakve cipele on ili ona nosi. Crtić je bio toliko popularan da su istoimene knjige prodane u preko 25 milijuna primjeraka, a crtić se prikazivao u 62 države svijeta.

Photo: nick praskaton

Komentari 0