Life&style

8 stvari koje se ne smiju raditi u fitness centru

Tko god ide u fitness studio, zna što se sve tamo događa i na kakvu se sve ekipu tamo može naletjeti…

Teretana je idealno mjesto za vježbanje, ali i za promatranje šarolike galerije likova. Možemo vidjeti šminkerice, čistunke, brbljavice, dosadnjakovićke te razne druge žene i muškarce s osebujnim navikama koje privlače pažnju. Donosimo 8 stvari koje se ni u kom slučaju ne smiju raditi u fitness studiju. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Pretvoriti studio u telefonsku govornicu 

Nemoj, molimo te lijepo! Naravno, jednom se može dogoditi da te netko nazove i baš se moraš kratko javiti. Međutim, neki pretvore teretanu u privatni call-centar i nemaju problema s tim da lik u uglu sluša razgovor. Na kraju su postigli dvije stvari: svi su živčani i svi znaju što se sve lošega dogodilo prošli tjedan.   | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Natjecanje: tko može glasnije zazveckati s utezima 

Čestitamo, uspjelo ti je podići 50 kilograma! Ali „potres“ koji si pri tome izazvala može se osjetiti još nekoliko minuta kasnije. Mora li to biti tako? Naravno da ne! Apsolutno je razumljivo da netko ponekad namjerno baci uteg. Ali kad to napravi deseti puta za redom, onda to i nije neka fora. Ako se netko želi pohvaliti, onda neka odloži uteg na svoje mjesto. To pokazuje pravu snagu. 

Ne koristiti slušalice 

Koristiš slušalice da nitko drugi ne čuje glazbu? Dosadno! Radije bi glasno navila glazbu da svi mogu uživati? Radije nemoj! Time ćeš postići upravo suprotno i navući ćeš ljutite poglede. Dakle, učini uslugu sebi i svom okruženju pa slušaj svoju cool glazbu umjerene jačine – i na slušalice.   | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Hej, slatki…!

Svima nam je poznat neugodan osjećaj kad nam uletava neki lik u fitness studiju. Zato vrijedi sljedeće pravilo: ono što i sam ne voliš, to nemoj raditi drugima. Možda ti je to teško povjerovati, ali ima puno žena koje uletavaju muškarcima u teretani. Neke idu na trening samo da bi gledale „muško meso“ – i onda željno očekuju da im netko uleti. Nemamo komentara… 

Slušati pogrešnog „trenera“ 

Ako na treningu čuješ rečenicu: „To moraš raditi drugačije – vidio sam na YouTube-u!“, onda moraš biti skeptična. U fitness studiju nisu bez veze zaposleni profesionalni treneri koji zarađuju za kruh trenirajući te. Naravno da ima dobrih fitness-videa na Internetu. Ali puno njih ne ulijeva baš povjerenje. Dakle, na treningu slušaj trenera – tako ćeš izbjeći moguće ozljede.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Treniranje bez ručnika 

Odvratno! Sigurno se bez razloga ne savjetuje u teretani da svatko ima svoj ručnik. I ne, to nije zbog ukrasa. Treba ga koristiti. Sljedeća osoba na spravi bit će ti zahvalna. 

Glasno stenjanje 

Naravno, svima je jasno da su neki utezi doista teški. Međutim, to ne opravdava stenjanje kao da te netko bičuje – to jednostavno ne spada u fitness studio. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ne pospremiti utege za sobom 

Čak i ako u tvoja četiri zida izgleda kao da protutnjao tornado, tu naviku nemoj prenijeti u teretanu. Osim što ćeš navući na sebe ljutnju drugih, može doći i do ozljeda ako se netko spotakne na uteg. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0