Life&style

8 rečenica koje ne smiješ reći ženi s tetovažom

Postoje određene rečenice koje žene s tetovažama jednostavno ne žele čuti…

Tetoviranje je praksa stara tisućama godina. Premda su znanstvenici donedavno mislili kako je najraniji primjer tetovaže onaj na ženskoj mumiji pronađenoj u Egiptu oko 2000 godina prije Krista, nedavno je otkriven i puno stariji slučaj – i to u blizini Lijepe Naše: naime, 5200 godina star tetovirani “ledeni čovjek” pronađen je na granici Italije i Austrije. Međutim, koliko god da je tetoviranje poznato već tisućljećima, te sastavni dio raznih kultura i civilizacija, još uvijek postoje „konzerve“ kojima je tetoviranje neprihvatljiv čin. Komentari takvih ljudi, a posebno ovih osam rečenica, izluđuju žene koje su se odlučile tetovirati i s užitkom nose svoje tetovaže.

1. „Ali ti si tako prirodno lijepa!“ 

OK, hvala na komplimentu. Reci mi samo još, molim te lijepo, što tetovaža na mojoj stražnjici ima u vezi s time? Sad sam zbog nje neprirodno ružna? 

2. „Zar ne razmišljaš o tome kako ćeš izgledati za 20 godina?“

Da, bit ću fina starija dama s tetovažom. To je sigurno više cool, nego da budem dosadna stara baba koja ispituje gluposti. 

3. „Ne izlazim s tetoviranim ženama!“ 

Super! Zbogom! 

4. „Dakle, to si nikad ne bih tetovirala!" 

Stvarno? Pa, na sreću, ja nisam ti. 

5. „Što ti roditelji kažu za tetovažu?“

Pa, to je moje tijelo. A sa svojim tijelom valjda smijem raditi što želim. Osim toga, draga, prošla sam odavno dvadesetu – ne živim više s roditeljima kao neki. 

6. „A zašto za to daješ toliko novaca?" 

Hm… tetovaža je nešto što ću nositi cijelog života. Stoga na tako nememu ne treba štedjeti, mora izgledati savršeno – baš onako kako želim. Osim toga, tetoviranje zahtijeva sate i sate rada umjetnika na koži… 

7. „Je li ti sada žao?" 

Ne razumijem pitanje. Uopće…

8. „Hoćeš li onda dopustiti svojoj djeci da se tetoviraju?"

Što to znači? Moja djeca mogu raditi što god žele sve dok su sretna i dovoljna stara za to. 

Photo: Instagram/Nives Celzijus
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • davor69

    A, jel' ju smijem pitat da joj ja probusim nos pa da si stavi kost kroz tu rupu?