Life&style

8 razloga zašto je lipanj naš omiljeni mjesec, a ove godine još i više nego prije!

  • Jasno je da je mnogim đacima lipanj omiljen zbog završetka školske godine i početka dugačkih ljetnih praznika
  • A zašto bismo se mi veselile lipnju? Pa, razloga za to je mnogo i sigurne smo da ćeš se u većini složiti s nama
  • Otkrit ćemo ti osam stvari zašto je mjesec lipanj mnogima najdraži mjesec u godini

Mnogi tvrde kako je lipanj najbolji mjesec za ljetovanje – temperature su najugodnije, nije ni prehladno, a niti prevruće. Zapravo, dani su ugodno topli, a noći dovoljno hladne da se fino spava. To su tek neki razlozi zašto volimo lipanj. Sastavile smo listu od osam razloga zašto nam je baš šesti mjesec omiljen, a ove godine nakon vrlo teških nekoliko mjeseci - još i više!

Više vremena po danu!

Sunce jako rano izlazi i kasno zalazi: u lipnju su dani najduži. To je savršeno za sve kojima je inače dan prekratak. Premda zapravo imamo jednako vremena kao i inače, u lipnju je nekako manje stresa. Večeri dolaze kasnije, a ujutro možemo ranije iskočiti iz kreveta. A 21. lipnja je vrhunac: 17 sati će biti dan. Nakon toga dani postaju opet kraći. Stoga iskoristi lipanj.

via GIPHY

Najljepše vrijeme!

Svibanj je bio lijep pa prelazak u prognostički lijepi lipanj nije bio toliko spektakularan. Međutim, gotovo svake godine nas lipanj iznenadi pravim ljetnim, sunčanim, toplim vremenom. Nije još toliko sparno i vruće kao u srpnju ili kolovozu. Doduše, pokoji pljusak nije neobična pojava – ali brzo je odmah sunčano i toplo!

Počinje sezona kupanja!

U lipnju se konačno možemo okupati u moru! OK, otvorit će se vjerojatno i svi bazeni. Treba li išta dodati?

Dobro raspoloženje za sve!

Lipanj je kod većine ljudi mjesec kad su najbolje raspoloženi. Nije ni čudo: dugački dani, lijepo vrijeme i poneka topla večer uz hladno piće s ekipom pozitivno djeluje na naše raspoloženje. Plus sve ove točke s naše liste…

via GIPHY

Ima puno sladoleda!

Volimo sladoled! Naravno, i u drugim mjesecima možemo otići do slastičarnice – ali lipanj je ultimativni mjesec za sladoled! Projekt bikini-figure stigao je do kraja o sada se može pojesti pokoja ledena bombica. Slobodno jedemo sve sladolede koji se nude. Sa šlagom. I preljevom od čokolade. I šarenim mrvicama od čokolade. Mljac!

Hortenzije!

Tko ih ne voli: impozantno cvijeće koje svojim bijelim, ružičastim i plavim tonovima ukrašavaju parkove, vrtove, ulice te najavljuju ljeto. Oko njih lete pčele i leptiri. Naravno, volimo i sve drugo cvijeće koje nam uljepšava duge dane…

Bobice, bobice, bobice!

Mirisne jagode već nekoliko tjedana neodoljivo nas mame, a tortu od jagoda sigurno smo već jele više puta. Zatim kreće sezona trešanja pa ostalih bobica: malina, kupina ili ribiza. Naravno, i izbor deserata postaje sve veći…

via GIPHY

Živjela ljetna stanka!

Naravno da za neka zanimanja nema stanke i tek se zahuktavaju u lipnju. Međutim, mnogo je onih koji su morali krajem godine dati gas na poslu, a onda početkom godine započeti razne projekte – njima je lipanj puno opušteniji. Počinje sezona godišnjih odmora i ponekad si možemo priuštiti raniji odlazak na more.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0