Life&style
blake lively

7 prehrambenih navika pomoću kojih Blake Lively ostaje vitka i u formi

  • Blake Lively redovito oduševljava svojim modnim odabirima, ali i izvrsnim izgledom
  • Mnogi su se zapitali koja je tajna njezine dobre linije, a čini se da bi se ona mogla kriti u ovih 7 pravila
  • Iz raznih relevantnih izvora i intervjua sakupili smo prehrambene navike zbog kojih je Blake u sjajnoj formi

Glumica Blake Lively je na Met Gali, osim svojom kreacijom, privukla pažnju i svojim prekrasnim, zdravim i samopouzdanim izgledom. Njezina ljubav prema hrani, kuhanju i fitnessu dobro je dokumentirana na društvenim mrežama i u intervjuima pa donosimo osam navika kojih se 34-godišnja glumica pridržava kako bi blistala.

Ne pije alkohol

Možda zvuči iznenađujuće čuti da Blake Lively ne pije s obzirom na to da je njezin suprug Ryan Reynolds bivši suvlasnik kompanije koja proizvodi gin, ali istina je da se glumica odrekla alkohola. “Ne pijem jer ne volim učinke alkohola, ali volim biti dio zabave. Društvena sam i volim kad se prijatelji okupe. Otkrila sam da kada ne pijem, da sam malo otuđena od društva jer u svojoj glavi se tada ne osjećam kao dio ekipe", priznala je za People. 

Iako alkoholu nije mjesto u njezinoj prehrani, Blake je nedavno pokrenula kompaniju za bezalkoholne pjenušce. Pojasnila je da je motivacija za pokretanje tvrtke proizašla iz višegodišnjeg miješanja, ali ne i ispijanja koktela, kada joj je "postalo jasno da  bezalkoholna pića zaslužuju jednaku ljubav kao i alkohol".

Blake Lively 2 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Uvijek doručkuje

Blake dan započinje čašom vode i zdravim doručkom. Za doručak, "Blake voli pojesti nekoliko jaja kuhanih u kokosovom ulju, a ubaci i svježe povrće", rekao je njezin dugogodišnji trener Don Saladino za Cosmopolitan. Ovisno o danu, Blake čak uz svoj doručak s jajima doda malo zobi bez glutena i voća. Saladino napominje da doručak pomaže Blakeu u ravnoteži razine šećera, održavajući je dulje sitom i dajući joj energiju za obaveze tijekom dana. A kada je u pitanju brunch, često naručuje Benedict jaja, kako je otkrila u intervjuu za Vogue 73 Questions.

Jede četiri mala obroka dnevno

Kada se Blake pripremala za ulogu u filmu The Shallows još 2015. godine, njezin osobni trener joj je preporučio da se savjetuje s nutricionistom koji ju je potaknuo da jede četiri mala obroka dnevno. Redovito jedenje tijekom dana može pomoći u upravljanju razinom šećera u krvi i održavanju apetita, smanjujući rizik od prejedanja tijekom obroka. 

Njezini obroci su dobro izbalansirani

"Pobrinuli smo se za to da su njezini obroci dobro izbalansirani. "Jede proteine, povrće i složene ugljikohidrate", rekao je njezin trener Saladino za People. "Trudi se da na tanjuru ima dovoljno svega kako bi imala energije, ali da se ne prejede".

blake lively | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Uglavnom jede složene ugljikohidrate 

Za razliku od onoga što ćeš pročitati o dijetama mnogih slavnih osoba, Blake još uvijek u svoje obroke uključuje ugljikohidrate. Sve dok jedeš "pravu" vrstu ugljikohidrata, "složene" ugljikohidrate, ova vrsta hrane i dalje zaslužuje mjesto u tvojoj prehrani jer su glavni izvor energije za tvoje tijelo. Konkretno, Blake uživa u hrani koja sadrži ugljikohidrate kao što su slatki krumpir, zobene pahuljice bez glutena i voće, a te namirnice sadrže visoku razinu vlakana koja su dobra za probavu. "Ako ćeš jesti nešto poput slatkog krumpira ili voća, koji su bogati mikronutrijentima i vlaknima, ovo su namirnice koje će zaista pomoći da nahraniš svoje tijelo, a to je moćna hrana", rekao je njezin trener Saladino za E! News. 

Hranu često priprema kod kuće

Iako za to sigurno ima sredstava, Blake nema privatnog kuhara. "Blake priprema puno svojih obroka i stvarno uživa u tome!", rekao je trener Saladino. Jede kvalitetne i cjelovite namirnice Blake u svojoj smočnici neće imati previše prerađene hrane. "Ona i Ryan stvarno uživaju u kupovini na tržnicama i vrlo dobro paze na stvari koje unose u svoje tijelo", napominje Saladino. Upravu tu naviku Blake primjenjuje i u proizvodnji bezalkoholnih pjenušaca koji ne sadrže umjetne boje ili zaslađivače.

Uživa u hrani i ne ograničava se

Na kraju dana, Blake uživa u hrani, čak i u utješnoj hrani i slatkišima! Poznato je da uživa u gotovim tjesteninama sa sirom, a također je objavila više od jedne fotografije na Instagramu na kojoj uživa u slatkim poslasticama od kolačića do makarona. Također je za Vogue spomenula da joj je omiljeni desert čokoladni sufle, a da kojim slučajem bude budna u četiri ujutro subotu, onda bi sigurno pekla kolačiće. 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou
 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0