Life&style

8 bapskih priča o njegovom "alatu": koje su istinite, a koje totalne nebuloze ?

  • Kondom je ubojica njegova užitka? Treba mu napomenuti da je veliki sretnik što živi danas i da treba vidjeti kakvi su kondomi bili nekada
  • Da, da, možeš ga i slomiti, ako ne paziš: frakturu penisa prati zvuk kao da je nešto doista puknulo, može se začuti kvrc
  • Ako je uzbuđen, mora i svršiti jer mu inače poplave testisi? Hmmm....

U narodu penis se nikad ne zove tim stručnim terminom, već je tu stotine drugih zanimljivih rješenja (osim onog najuobičajenijeg ili najprostijeg). Dakle, za nekoga je za druge piton, kobra, anakonda ili monstrum, za treće veseljko, za nekoga Kiklop ili Gospodin Veliki, oni skromni i samozatajni zovu ga Moj Mali... Koliko veselih naziva, toliko i veselih teorija o tome što o njemu 'moramo' znati.

via GIPHY

1. Mit: Penis se može slomiti, kao noga ili ruka

Istina: fraktura je pomalo nesretan izraz, iako se fraktura penisa u erekciji može dogoditi, ali veoma rijetko. Frakturu penisa prati zvuk kao da je nešto doista puknulo, može se začuti kvrc nakon kojeg slijedi užasna bol. Erekcija dakako iste sekunde prestaje. Nakon toga pojavljuju se nateknuće i ozbiljne modrice: ako puknu krvne žile ili čak mokraćovod, možda će biti potrebno u penis uvesti kateter. Često je potrebna i operacija da se ozljeda riješi, a to može rezultirati trajnim posljedicama koje uključuju ožiljke i iskrivljeni penis, erektilnu disfunkciju i probleme s mokrenjem i orgazmom. Najčešća pozicija u kojoj se tako nešto može dogoditi? Žena je gore i ona vodi akciju. Nakon toga sljedeća je pozicija straga.

2. Mit: Postoje oni koji narastu i oni koji su uvijek veliki

Istina: Doista je tako! Ako je muškarac od onih kojima je uvijek velik i izložen izgleda pogolemo, za vrijeme erekcije neće narasti naročito puno. Oni mali skupljeni, kad vise, posve su drugačiji nego kad su u erekciji. Većina muškaraca dala bi sve da su u kategoriji onih kojima ne raste puno, no upravo je obrnuto - četiri od pet muškaraca su među onima kojima u erekciji naraste znatno. Mali, opušteni penisi često u erekciji doista jako narastu za razliku od ovih drugih. Priroda ponekad doista radi na jednakim šansama za sve.

via GIPHY

3. Mit: Zakrivljeni penis je znak za uzbunu

Istina: Penisi baš kao i grudi postoje u najrazličitijim, zabavnim oblicima i veličinama. Zakrivljeni penis je nešto posve normalno, a postoje i teorije da takav lakše pogodi G-točku. No, postoji i nešto što se zove Peyroniejeva bolest, kad se na različitim dijelovima penisa stvara neelastično tkivo ožiljka koje uzrokuje jaka iskrivljenja penisa za vrijeme erekcije. Od toga boluje 5 posto odraslih muškaraca, najčešće u dobi između 40 i 60 godina.

4. Mit: Veličinu penisa otkriva veličina njegovih stopala

Istina: Nema nikakve veze s istinom. Britansko društvo urologa doista je provelo veliko istraživanje 2002. da provjere istinitost ovog mita. Otkrili su da je to obična budalaština.

via GIPHY

5. Mit: Muškarac osjeća puno manje kad koristi kondom

Istina: Hm, s tankim slojem gume osjet može biti smanjen, no postoje načini da seks s kondomom bude senzualniji. Ne smije biti jako uzak i najbolje je pronaći što tanji na tržištu. I u tom slučaju lubrikator je prijatelj dobrog seksa i ako ga se upotrebljava kako treba, može jako pojačati doživljaj. Muškarcu koji prigovara zbog kondoma treba napomenuti da je veliki sretnik što živi danas s novom ponudom i da treba vidjeti kakvi su kondomi bili nekada.

6. Mit: česta ejakulacija smanjuje broj spermija

Istina: Masturbacija i svakodnevni seks s partnerom doista smanjuju količinu spermija, ali samo privremeno. To ne zaustavlja proizvodnju sperme, već samo stare zalihe miče s polica da bi se tamo mogle smjestiti nove, da se izrazimo slikovito. Ako par pokušava začeti dijete, masturbacija može tome i pridonijeti. Naime, kad muškarac često ejakulira, broj spermija se možda smanjuje, ali su kvalitetniji, pokretniji jer nisu odstajali.

7. Mit: Testisi će poplaviti ako je uzbuđen, a nije doživio orgazam

Istina: Da, postoji tako nešto kao 'plavi testisi', ali na sreću nije to toliko bolno. Stručnjaci savjetuju da se zbog svake jake boli u seksu odmah posavjetuje s doktorom jer se može raditi o grču mišića zdjelice, prostatitisu ili infekciji. A evo i istine: ejakulacija je poput kihanja, refleksna radnja koju ne kontroliramo. Sastoji se od dvije faze: pripreme i samog čina. Sve započinje s 'pumpanjem' sperme iz mošnji u prostatu i to se zove emisija. Ona je poput onog trenutka kad zastanemo, zabacimo glavu i čekamo kad ćemo kihnuti. Budući da se sjeme prikuplja, ako se na koncu ne ispusti, može doći do efekta kojeg smo spomenuli. No, to nije toliko bolno, uglavnom je neugodno i može muškarca zabrinuti.

via GIPHY

8. Mit: Obrezivanje smanjuje seksualnu osjetljivost

Istina: odgovor na ovo pitanje nije jednoznačan. Jedno istraživanje iz 2013. otkrilo je da obrezani muškarci doista mogu biti manje osjetljivi na seksualni podražaj, no istraživanje nije mjerilo osjetljivost prije i nakon obrezivanja pa se možda naprosto radi o prirođenoj manjoj osjetljivosti. No, kako je glavić penisa izloženiji nakon obrezivanja, mnogi muškarci koji su se obrezali u kasnijoj dobi smatraju da sad osjećaju veću seksualnu uzbuđenost zbog toga što im se okriveni dio penisa trlja o odjeću i tome slično.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0