Life&style

7 tipova prijateljica koje treba otjerati iz života

Ruku na srce, moramo priznati kako ponekad gajimo prijateljstva koja nam uopće ne trebaju. Ako ti je poznata samo jedna od ovih 7 točaka, vrijeme je za promjene

Davno je Aristotel rekao kako je „prijateljstvo jedna duša u dva tijela“. I doista, iskrene i prave prijateljice podijelit će s nama dobro, ali i zlo. Neće odustati od nas u najtežim trenucima, proslavit će i podijeliti svako veselje s nama! Međutim, postoje osobe koje nam se nekako vremenom „prikrpaju“ – i zovemo ih prijateljice. A jesu li doista vrijede našeg vremena i truda, otkrit ćemo vam u sljedećih sedam točaka. 

1. Prijateljica koja se svaki dan drugačije ponaša 

Jednog dana si njena srodna duša, a drugi dan te ne želi ni pogledati. Takav odnos je, u krajnju ruku, nezdrav! Toplo-hladno odnosno on-off odnos je užasno naporan i u ljubavnoj vezi i u prijateljstvu. Da ne spominjemo koliko je toksičan, jednog si dana u nebesima od sreće, drugog uvjerena da te tvoja najbolje prijeteljica ne voli nimalo.

via GIPHY

2. Prijateljica kojoj si na zadnjem mjestu 

Draga je i mila te se prema svima ponaša super i slatko, jedino prema tebi ne. Ponavljamo – jedino prema tebi ne! Kad je otvoreno pitaš, tvrdi da je sve u redu i da ne zna što je tebi.

3. Prijateljica koja ne zna reći hvala

Svejedno je li riječ o malim ili velikim stvarima. Ako se netko ne zna nekome zahvaliti, to je jako loš znak. Možda nije osobno, možda je takva prema svima, ali to nije opravdanje, da je općenito bezobrazna. Koji put se potrudiš, isposluješ negdje, nekako, doista veliku uslugu za nju i onda je ovo kao hladan tuš. 

via GIPHY

4. Prijateljica koja ništa ne vraća

Ti ćeš sve dati za nju, a ona za tebe frišku figu. Ti ćeš nju tješiti kada treba, posuditi joj lovu, ići s njom kad joj treba društvo van, makar ti se spava, no kad ti nešto zatražiš dobijeteš odbijenicu. Nije to uvijek ni neki izgovor, jednostavo "ne da mi se" može joj biti dovoljno. Vaš odnos je jednostran – moraš si još samo to priznati i prekinuti ga! Emocionalne vampire ne trebamo u životu.

via GIPHY

5. Prijateljica koja ti daje osjećaj da se moraš potruditi 

I to konstantno! Kao da nikad nije zadovoljna s tobom i moraš se potruditi više. Konstantno koluta očima, uzdiše i prigovara ti. Kao da si previše „nevažna“ kako bi imala čast družiti se s njom. Zapitaj se. Nije li možda obrnuto? 

6. Prijateljica koja se javlja jedino ako nešto treba od tebe 

Takva prijateljstva ni u kom slučaju ne počivaju na simpatiji. Jedino što želi od tebe jest izvući nešto za vlastitu korist – a riječ koja ju najbolje upisuje je sebičnost. A sebičnost i prijateljstvo ne idu u istu rečenicu. 

via GIPHY

7. Prijateljica koja te nikada nikamo ne poziva

Bez obzira radi li se kavici i trač-partiji ili o veliko partiju, ona te nikad ne pozove. Uvijek od drugih saznaš za takva događanja ili vidiš postane fotografije na Facebooku ili Instagramu. Uh... doista nisko!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0