Life&style
Samopouzdanje

7 tajni koje možemo naučiti od samouvjerenih žena

Postoje žene koje plijene pažnju svih prisutnih čim stupe u prostoriju. To nije samo do izgleda – nego puno više zbog njihovog samopouzdanja.

Samopouzdanje i vjera u sebe ključni su pojmovi za ostvarenje bilo kojeg životnog cilja. Otkrivamo ti tajne samouvjerenih žena.

1. PRAVI HOD

Pravi hod i uspravno držanje su ključ samouvjerenog nastupa jedne žene. Glavu gore, ramena dolje i prsa van – i onda noga ispred noge, kao da hodaš po zamišljenoj liniji ili modnoj pisti.

via GIPHY

2. NE USPOREĐUJU SE S DRUGIM ŽENAMA

Jedna ima ravan trbuh, druga savršenu kosu – često smo ljubomorne jedna na drugu. Žene sa samopouzdanjem ne vide druge žene kao neku prijetnju ili konkurenciju. One su svjesne svojih vrlina i znaju koliko je štetna takva zavist. Svaka žena je posebna na svoj način.

3. IZVRSNO SE NOSE S KRITIKOM

Samouvjerene žene ne uzimaju kritiku osobno nego tu vide priliku za poboljšanje i daljnji razvoj. Dakle, sljedeći puta kada te netko kritizira, glavu gore i idemo dalje!

4. POZNAJU I VOLE SVOJE TIJELO

Stani ispred ogledala i promotri dobro svoje tijelo. Što ti se sviđa? Što te čini jedinstvenom? Kada prihvatiš svoje tijelo takvo kakvo jest, tako ga i upoznaješ i naučiš voljeti, a to gradi samopouzdanje.

5. ISTIČU SVOJE PREDNOSTI

Imaš jača bedra, ali lijepa ramena? Onda istakni svoj atribut i obuci majicu bez naramenica. Žene koje su nam uzori često tako rade - one znaju kako istaknuti svoje dobre strane.

via GIPHY

6. GOVORE RAZGOVIJETNO I GLASNO

Ženama s visokim, kreštavim glasom ne prolaze dobro u društvu. Za razliku od žena s čvrstim i razgovijetnim glasom. Stoga, pripazi na izgovor! Pokušaj govoriti polako, smireno i razgovijetno, ali glasnije. Tako ćeš djelovati samouvjerenije.

7. SMIJU SE GLASNO

Kada se samouvjerene žene zabavljaju, zaborave na svijet oko njih te se glasno smiju, jer ih jednostavno nije briga što drugi ljudi misle o njima. Dakle, opusti se! Pokušaj prvo doma ispred ogledala se smijati naglas. Nakon toga ćeš se manje sramiti u javnosti.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0