Life&style

7 sramotnih pitanja koja nam padnu napamet kod ginekologa (ali ih nećemo nikad postaviti)

  • Među ginekolozima mnogo je muškaraca - sigurno si se zapitala kako je muškarcu raditi taj posao?
  • Kako je to stalno gledati žensko međunožje? Ima li to veze s užitkom?
  • A... dobivaju li ginekolozi od pacijentica nemoralne ponude? I još nek pitanja koja nam padnu napamet dok smo na pregledu

A naši dragi ginekolozi bili su toliko dobri da su nam odgovorili na sve što smo oduvijek željele znati, a nismo se usudile pitati. OK, anonimno, ali vrijedno… 

1. Kako muškarac dobije želju da postane ginekolog?

Na to pitanje postoji odgovora jednako koliko i ginekologa. Neke svakako fascinira koliko je zanimljiva i kompleksna ženska medicinska znanost. Uvjetno rečeno, ginekolog je internist, kirurg, endokrinolog i onkolog u jednoj osobi - nešto kao medicinski Superman. A tu je i čudo trudnoće i poroda - na svoj način pridonijet će donošenju jednog novog života na svijet. Ako se napravi pogreška, onda o tome ovise dva ljudska života. Najmanje.

2. Jesu li to oni užitak povezali s poslom?

Sigurno postoje oni koji podlegnu zabludi da će svakodnevica ginekologa biti 3-D-pornić u kojem je i glumac i gledatelj. Ni jedan ginekolog ne razmišlja tako. Da slučajno neki mladac-student i razmišlja tako, brzo će ga proći. Uskoro će taj prizor biti normala.

via GIPHY

3. Može li ginekolog vidjeti koliko se često seksaš?

Ne, ne može. Ne može ni vidjeti kakav je seks bio. To su dobre vijesti, zar ne? Rijetka iznimka su žene s one strane menopauze. Tada im pada proizvodnja hormona estrogena. A to može dovesti do toga da se stidnica stisne. Ponekad toliko jako da više nije moguć ni vaginalni pregled. Protiv toga pomaže estrogen – ili mehaničko širenje. Dakle – seks. Drugim riječima, u menopauzi se u iznimnim slučajevima prema širini vagine može vidjeti je li se žena seksala – ili ima vibrator. Međutim, vjerojatnost da to ginekologa zanima vrlo je mala ili nikakva.

4. Kako se obrane od iskušenja? 

To je jednostavno. Ako si išla u saunu, na nudističku plažu ili bilo kamo gdje se mogu vidjeti gola tijela, onda sigurno znaš da golo tijelo ne znači uvijek i seks na pameti. Vrlo rijetko će te na tim mjestima preplaviti snažna želja za seksom. Kod ginekologa i pogleda na materiju nije ništa drugačije. 

5. Dobivaju li ginekolozi nemoralne ponude? 

To se doista događa. Cijeli program. Od flertovanja, direktnih ponuda do gotovo pa stalkinga. Zanimljivo je što ih često žene ne promatraju kao osobu, nego se pale na njihovo zanimanje, odnosno ulogu. Pacijentice zapravo ništa ne znaju o svojim liječnicima. Samo znaju da je muškarac koji ih sluša i razumije, pomaže im te je uvijek pun poštovanja. To vodi ka nesporazumima, a ne ljubavi.

via GIPHY

6. Pitaju li ih pacijentice ponekad jesu li lijepe – dolje?

Zapravo, sve češće – premda rijetko doista postoji razlog za nemir. Ako ih partner ili neki pornofilm učini nesigurnima, mnoge se pitaju nisu li možda njihovi spolni organi nedovoljno lijepi ili im treba možda neka korektura. Pošto to ne mogu dobro pregledati – za razliku od muškaraca – pitaju nekoga tko je upoznat s time – svog ginekologa. 

7. Postoje li ginekolozi koji ne vole žene?

Ponekad se dobije takav dojam. Žena nije nigdje toliko izložena kao na stolici ginekologa. Kad tako gola leži na leđima i izlaže dijelove intimne anatomije, to može biti pomalo neugodno. Ako je liječnik pri tom hladan, osoran, grub, ženi nije nimalo ugodno. Pošto takvim liječnicima nedostaje empatija, često traumatiziraju svoje pacijentice. Dobro da su takvi u manjini. A jesu li ciljano izabrali ovu specijalizaciju? Možda doista postoji dio onih koji vole dominirati nad ženama, imati uvid u nešto drugi muškarci nisu vidjeli, što žena ovisi o njemu, ali prije bismo rekli, ako naletiš na liječnika koji ti djeluje kao ženomrzac da se jednostavno radi o liječniku koji loše obavlja svoj posao. Promijeni ga.

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0