Life&style

7 seas Restaurant & Bar nova je gastro destinacija koju se isplati posjetiti na putovanju Jadranom

  • 7 Seas Restaurant & Bar nova je gastro destinacija u Njivicama na otoku Krku 
  • Chef je Matija Bogdan na otovorenju je poslužio jadranske kozice te consomé od rajčice i pistacija i sporo pečenu otočku janjetinu sa “Saint Maure” sirom. Između ostaloga
  • Ignorirati ne možemo ni prekrasno uređenje i ambijent novog restorana...


Početak ljeta u srcu Njivica obilježen je otvorenjem nove gastronomske lokacije na otoku Krku. Riječ je o 7 Seas Restaurant & Baru kompanije Aminess, mjestu inovativne visoke gastronomije za koje je zadužen renomirani executive chef Matija Bogdan. Osim vrhunskih specijaliteta chefa Bogdana, na otvorenju su poslužene i gourmet kreacije gostiju Hrvoja Zirojevića i Stivena Vunića, bogata vinska ponuda vinarija Matošević i Gospoja i posebno kreirani signature kokteli. 

 | Autor: Pr / Gordan Svilar Pr / Gordan Svilar  | Autor: Pr / Gordan Svilar Pr / Gordan Svilar

Novootvoreni restoran ljubiteljima dobre hrane pruža impresivno gourmet iskustvo, uz pažljivo osmišljen jelovnik temeljen na vrhunskim lokalnim namirnicama. Na meniju su se tako našli specijaliteti kao što su jadranske kozice te consomé od rajčice i pistacija, zatim sporo pečena otočka janjetina sa “Saint Maure” sirom, krumpirom i suhim začinskim biljem te namelaka od ružmarina s karameliziranim bademom i limetom.  

 | Autor: Pr / Gordan Svilar Pr / Gordan Svilar  | Autor: Pr / Gordan Svilar Pr / Gordan Svilar

Hrvoje Zirojević i Stiven Vunić su pak gostima pripremili hladni čaj od kamenice i džina te brancina s mladim kupusom i Berrue Blanc umakom. 

“Koncept visoke gastronomije 7 Seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica, ali i destinacijama na Jadranu. Svima koji dođu u restoran pružamo enogastronomsko putovanje koje kreće vrhunskim jelima napravljenima, nastavlja se ponajboljim hrvatskim vinima, a zaokruženo je besprijekornom uslugom, jedinstvenim ambijentom te pogledom koji ostavlja bez daha”, poručio je chef Matija Bogdan. 

 | Autor: Pr / Gordan Svilar Pr / Gordan Svilar    | Autor: Pr / Gordan Svilar Pr / Gordan Svilar Broj sedam u nazivu 7 Seas označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost, dok pojam „seas“ označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gourmet ponudu u restoranu. 

 | Autor: Pr / Gordan Svilar Pr / Gordan Svilar

Uz 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama na otoku Krku, tu je i 7 Seas Restaurant & Bar na Korčuli. “Oba restorana s konceptom visoke gastronomije 7 Seas imaju jedinstveni identitet, isto kao što je svaka lokacija sama po sebi posebna. Svi ljubitelji dobre hrane dobrodošli su i u Njivice, i na Korčulu”, zaključuje chef Matija Bogdan. 

Photo: Pr / Gordan Svilar
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično