Life&style

7 privatnih otoka diljem svijeta koje možeš bukirati na Airbnbu već od 230 kn na dan

  • Na tražilici kratkoročnih smještaja sve su popularniji izolirani smještaji u netaknutoj prirodi, udaljeni od čitavog svijeta
  • Među njima posebno su popularni privatni otoci
  • A jesi li znala da možeš imati otok samo za sebe već od 230 kn na dan? Pogledaj 7 privatnih otoka na predivnim destinacijama 

Među mnogim sjajnim stvarima koje možemo ljeti doživjeti na plaži - lijepo vrijeme i rashlađujuće more - da spomenemo samo neke, gomila ljudi nije jedna od njih. Ništa ne pokvari dan na moru kao plaža na kojoj jedva ima mjesta za raširiti ručnik. Upravo zato, među smještajima su sve popularniji alternativni oblici smještaja i lokacija poput svjetionika koji se obično nalaze na malom otočiću na kojemu nema ničega i nikoga drugoga. 

Možda vas zanima addda Rubrika Life&style Life&style

Na popularnoj tražilici za kratkoročni najam Airbnb pronašli smo savršena rješenja za sve one koji ljeti žele pobjeći na pusti otok, a pritom ne moraju dignuti kredit. Ima takvih otoka i kod nas, ali i svuda po svijetu - na morima i jezerima. Uz ove jeftine privatne otoke na Airbnbu, san lako postaje stvarnost. Na nekim otocima može se boraviti od već 230 kn po noći, a nijedan ne košta više od 2300 kuna. Spakiraj svoj badić, japanke i cipele za planinarenje i pripremi se za istraživanje jadranskih otoka, nordijskih otoka, južnog Pacifika i još mnogo destinacija.

Uusikaupunki, Finska

Ako je boravak na privatnom nordijskom otoku na vašem popisu, ovaj 'privaatti saari' - kako kažu na finskom - pravo je mjesto za to. Prostirući se na dvadeset tisuća kvadratnih metara, ovaj privatni otok na Baltičkom moru savršeno je za sve one koji traže prirodu i osamu.

Ocjena: 4,92

Recenzija: "Nemam riječi da opišem ovaj otok. To je raj na zemlji - privatnost, mir, sadržaji, sve je bilo jednostavno savršeno. Sigurno ću se vratiti i preporučujem svim parovima za romantične trenutke ili obiteljima."

Cijena: 1.396 kn noć

 | Autor: Airbnb Airbnb Privatni otok, Finska

Luganville, provincija Sanma, Vanuatu

Bijele plaže i tamno plavo more još su privlačnije kada si jedina osoba koja u njima uživa. Ovaj Airbnb u južnom Pacifiku nudi opuštanje u 25 hektara bujnog tropskog krajolika u kompletnoj privatnosti, a do glavnog otoka gosta dijeli  samo pet minuta vožnje brodom.

Ocjena: 4,91 

Recenzija: "Voljela bih da mogu dati više od 5 zvjezdica!!! Ovaj airbnb je nevjerojatan i iznad očekivanja! Vlastiti otok, vožnja kajakom oko otoka, kupanje u oceanu i divni domaćini učinili su naš odmor nezaboravnim!" 

Cijena: 1.263 kn noć

 | Autor: Airbnb Airbnb Privatni otok, Vanuatu

Ravna Sika, Kornati, Hrvatska

Ne možemo pisati o otocima, a da ne spomenemo makar jedan od naše predivne obale koja broji preko 1000 nenaseljenih otoka i otočića. No, jesi li znala da u kornatskom arhipelagu možeš rezervirati otok samo za sebe? Ovaj robinzonski smještaj nudi kuću od 80m2 s dvije spavaće sobe, kuhinjom, kupaonicom i dnevnim boravkom, a čitav otok s kamenitim plažama sa svake strane je za tebe. prijevoz do otoka gliserom s Murtera.

Zavrili smo u senzacionalni novi dom Dakote Johnson i Chrisa Martina u Malibuu vrijedan 12,5 miljuna dolara

Recenzija: "Tko voli mir i prirodu na pravom je mjestu!!! Otok je prekrasan i održavan čistim - kuća ima sve potrebno i također je vrlo čista!"

Cijena: 2.261 kn noć

 | Autor: Airbnb Airbnb Ravna Sika, Kornati, Hrvatska

Zacatalosa otok, Nikaragva

Privatna vila na privatnom otoku s teniskim terenima, bazenom i jedinstvenim pogledom na vulkan i jezero ne čini se kao nešto što možeš dobiti za manje od 200 eura po noći, ali u La Isla Zacatalosa to je stvarnost. Iznajmljuje se na jezeru Nikaragva, a udaljeno je samo 10-ak minuta vožnje brodom od kopna. 

Ocjena: 4.76

Recenzija:  "Otok doista ima privilegiran položaj, a uz to imate svu privatnost koja vam je potrebna i također možete vidjeti vulkan i jezero iz perspektive koju ne nudi nijedno drugo mjesto.Ako ste aktivna osoba, poput mene, moći ćete mnogo toga. Plivajte u bazenu, igrajte tenis, nogomet i možda meni najdraže trčanje po otoku. Snimili smo nekoliko sjajnih slika i čak smo vidjeli neke majmune koji su navodno doplivali do otoka prije nekog vremena."

Cijena: 1.330 kn noć

 | Autor: Airbnb Airbnb Privatni otok, Nikaragva

Langholmen, Norveška

Privatni otok u Norveškoj nudi izravan pristup na Atlantski ocean. Koliba ima sve osnovne potrepštine za dvije osobe i nalazi se izvan sela Vikan. Uz otok i konobu, dobivaš i čamac za istraživanje.

Ocjena: 4.89

Recenzija: "Svidio nam se naš boravak na ovom privatnom otoku. Mala je to avantura s čamcem na vesla i ovčicama kao susjedima Osnovno je, ali sve što trebate je tu. Apsolutno jedinstveno iskustvo."

Cijena: 370 kn noć

 | Autor: Airbnb Airbnb Privatni otok, Norveška

Plutajući otok, Titicaca, Peru

Plutajući otoci na najvišem nadmorskom jezeru na svijetu, jezeru Titicaca, koje se nalazi na visini od 3800 metara između država Peru i Bolivije, jedno su od najposebnijih iskustava. Uros pleme već stoljećima živi na otocima koje su sami izradili od slame i koji plutaju po jezeru, a neki od njih otvorili su se i ka turizmu te gostima nude autentičan smještaj na jednom od otočića gdje imaš privatni plutajući otok za sebe, a okružen si jezerom, dok se noći pruža spektakularan pogled na zvijezde i Mliječnu stazu.

Ocjena: 4.98

Recenzija: "Boravak kod Felixa bio je doista čaroban! Lokacija je apsolutno najbolja, jedna od najinspirativnijih koje smo doživjeli. Boravak usred jezera Titicaca na plutajućim otocima koji su sami po sebi atrakcija jednostavno je nevjerojatno poseban."

Cijena: 230 kn noć

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Plutajući otoci, jezero Titicaca, Peru

Kenora, Ontario, Kanada

Prekrasni otok Westshore je savršeno mjesto za avanturiste i bijeg od modernog svijeta. otok se nalazi među labirintom divljih otoka u Lake of the Woods, Ontario. No, jednom kad ga pronađeš, potpuno si sam u udobnoj kabini koja nudi mnoge udobnosti doma, Okruženi vrhunskim ribolovnim vodama, divljim životinjama i veličanstvenim krajolikom ovdje dan možeš ispuniti raznim aktivnostima, poput vožnje kanuom, kampiranjem, fotografiranjem, ribolovom, plivanjem...

Ocjena: 5.0

Recenzija: "Ovo mjesto je nevjerojatno! Fantastično smo se proveli na otoku, na jezeru je prekrasno i mirno, a ribolov je nevjerojatan. Nalazi se na udaljenom djelu jezera, daleko od svega, na šumovitom otoku s kućicom i dodatnom prostorijom za čamce."

Cijena:  2.070 kn noć

 | Autor: Airbnb Airbnb Privatni otok, Ontario, Kanada

 

Photo: Airbnb

Komentari 0