Life&style

7 najspektakularnijih i najneobičnijih hotela na svijetu koji doslovno ostavljaju bez daha

  • Ah, tko ne bi uživao u bijegu od svakodnevnog života na neko egzotično mjesto, u neki divan hotel…
  • Stoga smo bacili smo najegzotičnije i najneobičnije (u redu, i najskuplje!) hotele diljem svijeta 
  • To su također i neka od najromantičnijih mjesta za parove koje smo ikada vidjeli

Kako bi privukli što više gostiju, vlasnici hotela ulažu u razne inovacije, unajmljuju timove za uređenje interijera te stalno pokušavaju ponuditi nešto novo, nešto originalno. Tako danas neki hoteli plivaju na vodi, drugi su uklesani u stijene ili se nalaze na vrhu planine. Kako god, lista egzotičnih hotela diljem svijeta sve je veća. Ako imaš pustolovni duh, neka te ovaj popis 7 najegzotičniji hotela inspirira da jednog dana odeš s dragim na neočekivani godišnji odmor za pamćenje! 

1. Emirates Palace

Emirates Palace je poznat po tome što je ponudio jedan od najskupljih paketa za odmor za dvoje na svijetu, s najočitijim naslovom: Million Dollar Travel package. A košta, pogađaš, milijun dolara (oko 7 milijuna kuna). Palača je ponudila paket jednom 2007. godine i ponovno 2008., ali nitko se nikada nije uhvatio na mamac. Za pozamašnu svotu sretni par dobio bi sedam noćenja u Palace Suiteu, jednodnevni izlet u Jordan i obilazak pustinje helikopterom.

 | Autor: www.mandarinoriental.com/abu-dhabi/emirates-palace/luxury-hotel www.mandarinoriental.com/abu-dhabi/emirates-palace/luxury-hotel

To se možda ne čini puno za milijun, ali paket je također uključivao gotovo sve što je kupac želio, a što bi milijun dolara pokrilo. Od ronjenja bisera u dubokom moru u Bahreinu do stvaranja vlastitog perzijskog tepiha u Iranu, sve što je trebalo učiniti je pitati i hotel će to organizirati!

 | Autor: www.mandarinoriental.com/abu-dhabi/emirates-palace/luxury-hotel www.mandarinoriental.com/abu-dhabi/emirates-palace/luxury-hotel

Premda se ovaj poseban paket više ne promovira, Emirates Palace i dalje ostaje jedno od najraskošnijih utočišta za parove na svijetu.

 | Autor: www.mandarinoriental.com/abu-dhabi/emirates-palace/luxury-hotel www.mandarinoriental.com/abu-dhabi/emirates-palace/luxury-hotel

2. Mirrorcube

Bez sumnje, Treehotel je jedinstveno iskustvo. Umjesto da sve svoje sobe i apartmane smjeste u jednu zgradu, svaka soba Treehotela je vlastita kućica na drvetu smještena u švedskim šumama. Sve kućice na drvetu izgledaju poput vrhunskog skrovišta iz djetinjstva, ali samo je jedna napravljena po mjeri za parove.

Zove se Mirrorcube, što je upravo ono kako zvuči. To je kocka 4x4x4 metara smještena u stablu, koja daje iluziju fatamorgane. Tako je reflektirajuća da se mora zatamniti infracrvenim filmom kako ptice ne bi uletjele u nju.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Ali, unutra je mirna oaza breze i švedske arhitekture zajedno s bračnim krevetom, dnevnim boravkom, kupaonicom i krovnom terasom za uživanje u pogledu za oko 700 dolara (oko 5.000 kuna) za noćenje. Civilizacija je tek nekoliko skokova do obližnjeg pridruženog hotela gdje možeš dobiti doručak, ručak i večeru, kao i TV te Internet. Imaju čak i saunu i prostor za opuštanje kada izađeš iz svoje kućice na drvetu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

3. Giraffe Manor

Naravno, to je super odmor za par koji voli životinje. Giraffe Manor je dio Centra za žirafe u Nairobiju u Keniji koji djeluje kao dom ugroženim žirafama Rothschilda. Kuća je izgrađena tako da izgleda kao lovački dom, ali iskustvo je daleko od opasnog. U svakoj od šest spavaćih soba i u kutku za doručak nalaze se golemi prozori na kojima gosti mogu hraniti žirafe iz ruku dok lutaju naokolo. Žirafe su toliko ljubazne da dolaze čak do ulaznih vrata!

Sobe su opremljene osobnim stvarima Karen Blixen, autorice knjige „Out of Africa“. Za par koji voli pustolovine, kenijske ravnice su san. Ne postoji ništa kao kad te ujutro probudi žirafa koja je provukla glavu kroz prozor, zar ne? Štoviše, sav prihod od hotela ide Prijateljima životinja za obrazovanje i dobrobit.

 | Autor: TripAdvisor TripAdvisor

4. Icehotel

Ništa ne potiče vruće igre pod plahtama poput kreveta od leda! Prvi put otvoren 1990. godine u Švedskoj, Icehotel se stvara svake godine koristeći samo led i snijeg iz rijeke Torne. Hotel ostaje otvoren od prosinca do travnja, a umjetnici iz cijelog svijeta pozvani su da kreiraju vlastite sobe od isklesanog leda.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Icehotel u cijelosti sadrži sobe i apartmane za više od 100 gostiju, kao i kapelicu u potpunosti isklesanu od leda i Absolut Icebar koji poslužuje svoja pića u - ledenim čašama. Ne moraš brinuti ni o ozeblinama: gosti spavaju na svojim krevetima od leda umotani u krzno sobova i polarnim vrećama za spavanje. Aurora borealis se čak može vidjeti kroz debele ledene zidove dok se opuštaš noću. Zatim se u travnju hotel poetski topi u rijeku Torne.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

5. Godiva Chocolate Suite

Svi znaju da je čokolada afrodizijak, pa što bi moglo biti romantičnije od boravka u cijeloj sobi napravljenoj od čokolade? Gotovo ništa. Godine 2008. i 2009. Godiva je pokrenula vrlo slatko darivanje za Valentinovo: noć u posebnoj sobi u hotelu Bryant Park u New Yorku, koju je ekskluzivno dizajnirao Jonathan Adler i koja je u potpunosti napravljena od Godiva čokolade. To znači da su slike, stropovi, pa čak i lusteri 100% gurmanska Godiva čokolada.

 | Autor: Pinterest Pinterest

Ako se ovo već ne čini kao nešto iz tvornice Willyja Wonke, pričekaj dok ne čuješ kako možeš osvojiti noćenje. Kupcima koji kupuju u trgovinama Godiva rečeno je da traže kutije s crvenim srcem. Unutar ovih kutija nalazila bi se omotnica koja bi sadržavala dio igre koja bi otkrila jesi li pobjednik.

Dokazano je da čokolada sadrži serotonin, neurotransmiter sreće, što ih čini savršenim zalogajem za izlazak. Ali cijeli hotelski apartman napravljen od čokolade podiže stvari na sasvim drugu razinu.

6. Airplane Suite

Ako voliš bliskost, ovaj apartman je definitivno za tebe. Godine 2007. tvrtka je u potpunosti transformirala avion Iljušin 18 iz 1960. u privatni apartman za dvoje. U tom avionu su prije letjeli čelnici njemačke republikansko-demokratske vlade, a u zrakoplovu se sada nalazi jedan od najinkluzivnijih i najprivatnijih apartmana na svijetu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Dugačak je 396 m i sadrži sve što očekuješ od boravka u luksuznom hotelu: jacuzzi, tuš, infracrvenu saunu, mini bar, tri televizora ravnog ekrana s DVD bibliotekom i ostavu za kavu i čaj. Glavni bonus: kabina zrakoplova ostala je potpuno netaknuta tako da se gosti mogu slobodno igrati sa starim kontrolama!

Ne postaje privatnije od zatvaranja unutar vlastitog mlažnjaka koji je dizajniran da vam pruži razinu bliskosti kakvu nećeš pronaći ni u jednom uobičajenom hotelu!

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

7. Space Adventures

Što je romantičnije od ponovnog gledanja filma „Gravitacije“ sa svojom dragom? U redu, ta misao možda nije na vrhu tvog popisa za izlaske, ali zamisli da si ti jedna od prvih osoba u svemiru!

Space Adventures nudi putovanje na Mjesec za dvoje po „jeftinoj“ cijeni od 100 milijuna dolara po sjedalu u privatnoj letjelici koja će ti služiti kao hotel tijekom tjedna. Također moraš trenirati četiri mjeseca u Ruskom centru za obuku kozmonauta zajedno sa stvarnim astronautima kako bi se pripremila za svoj sedmodnevni let u svemir.

Ali, kružni izlet odvest će te oko mjeseca te će ti omogućiti da vidiš najdalju stranu kada je osvijetljen. Doći ćeš na 100 km od površine mjeseca i dobit ćeš jedan od najspektakularnijih pogleda u svemiru: Zemlju koja se uzdiže iznad površine svog jedinog mjeseca. A ako si tamo s dragim: što može biti romantičnije od toga?

 | Autor: shutterstock shutterstock

Photo: Promo

Komentari 0