Life&style

6 znakova koji pokazuju da te njegova majka ne voli - prepoznaj ih!

  • Sumnjaš da nisi baš miljenica svoje svekrve? 
  • Nekoliko psihologinja, bračnih terapeutkinja te sociologinja objasnile su koji su to znakovi koji pokazuju da te tvoja svekrva baš i ne preferira
  • Opasno je ako krene kritizirati tvoj opći sustav vrijednost, izgled ili ambicije i planove

Odnosi između svekrva i snaha ponekad su toliko kompleksni i podrazumjevaju široke palete emocija - od apsolutne ljubavi i dubokog poštovanja sve do stresnih i kaotičnih situacija koje je naprosto bolje ne nabrajati. Ako te zanima što se dogodi kad stvari krenu po zlu, slobodno pročitaj ovaj članak. Neke žene podijelile su s nama priče o svojim svekrvama. Međutim, ako ti tvoja svekrva još uvijek nije pokazala što jasno misli o tebi, uvijek možeš obratiti pažnju na ove znakove:

1. IMAŠ ČUDAN OSJEĆAJ

Znaš onaj osjećaj koji ti se javi kad se nalaziš u blizini osobe za koju pretpostavljaš da te ne voli? Onaj čudni osjećaj nelagode i osjećaj da je nešto naprosto krenulo po zlu? Psihologinja Anjhula M. Singh Bais to naprosto naziva intuicijom. ''Intuicija je moćan alat koji svi imamo u sebi, nosimo ga i slušamo ga. Osjećaš li da te tvoja svekrva samo tolerira, a istinski te ne prihvaća? I čini to za dobro svog sina? Ako to osjećaš, vjerojatno si u pravu.'' - kaže psihologinja koja naglašava da ponekad možeš popraviti stvari i saznati zbog čega joj nisi ''dobro sjela'', ali i da se lako može dogoditi da vaš odnos ostane zauvijek takav. Dakle, ako dvojiš, slušaj intuiciju! 

Možda vas zanima Pitali smo žene zašto se ne slažu sa svojim svekrvama - evo odgovora! Rubrika Život Život

2. ČESTO SPOMINJE BIVŠU DJEVOJKU TVOG PARTNERA

Može li biti gore od toga da stalno slušaš o tome kako je bivša djevojka tog partnera bila divna i krasna, imala je prekrasnu obitelj, a tvoja svekrva ju je obožavala? Teško da može gore! I veoma je očit znak da te tvoja svekrva ne preferira! Psihologinja Michele Leno tvrdi da je moguće da tvoja svekrva to radi čak i nesvjesno, ali isto tako tvrdi da je nužno da podijeliš te informacije sa svojim partnerom. Netko će, u ovom slučaju, morati objasniti tvojoj svekrvi da te ode bivšoj djevojci mogu zaboljeti i obeshrabriti tebe kao aktualnu partnericu.

3. PREVIŠE JE KRITIČKI NASTROJENA

Neki ljudi su toliko kritični da te guše i sputavaju. Možda je do njih i općenito su takvi, ali ako osjećaš da se sve te žustre kritike odnose samo na tebe - onda se tvoja svekrva vjerojatno namjerila na tebe. Ako kritizira samo određena ponašanja, situacija je vjerojatno bezazlena. Opasno je ako krene kritizirati tvoj opći sustav vrijednost, izgled ili ambicije i planove. Seksologinja Jess O'Reilly progovorila je o ulozi partnera u ovoj situaciji. 'Ako se tvoj partner izvlači na kartu da ne želi posredovati između vas dvije, prozovi ga. On nije u sredini - vi ste partneri i morate se tako i ponašati. Vi ste tim. Čak i da se ne slaže s tobom, mora te podržati, a kritike ti uputiti nasamo. Ako ti želi prigovoriti oko odnosa s njegovom majkom, trebao bi to učiniti privatno i nasamo.'' 

4. IGNORIRA TE

Jedina stvar gora od konstantne kritike je, vjerojatno, konstantna šutnja. Iako se čini kao srednjoškolski hir, ovo može biti veoma očit znak da te tvoja svekrva ne voli. April Davis, bračna terapeutkinja i ekspertica za veze tvrdi: ''Ako tvoja svekrva nije baš tvoja obožavateljica, ona će te naprosto izbrisati iz svog prostora, ignorirat će te. Neće te uključivati u obiteljske rasprave o budućnosti niti će te pozivati kamo i ostale. Kad govori o vašem kućanstvu, spominjat će samo svog sina. '' Davis je svjesna da je ovakvo ponašanje svekrva veoma nezrelo, ali da se situacija s malo truda ipak može pomaknuti s mrtve točke jer nitko nije napadnut. 

Možda vas zanima Je li u redu ovo što je svekrva napravila svojoj snahi? Rubrika Život Život

5. IZOSTAVLJA TE

Svekrva te opet zaboravila pozvati na rođendan ili obiteljsku obljetnicu? Opet je zaboravila staviti pribor za jelo baš na tvoje mjesto? Činjenica da te svekrva neprestano izostavlja s važnih događaja ili, pak, konstantno preskače u svakodnevnim sitnicama (u kojima je jako lako steći rutinu!) govori mnogo o vašem odnosu. Obiteljska terapeutkina Michelene Wasil tvrdi da te svekrva zapravo želi navući na krivi potez, kritiku ili javnu opasku pred cijelom obitelji. Ako to napraviš, ti postaješ krivac. Terapeutkinja savjetuje da se prije bilo kojeg poteza potužiš partneru i zatražiš njegov savjet. 

6. NE ISPITUJE TE O TVOM ŽIVOTU

Znamo da nije uvijek lako podnositi duga ispitivanja, ali lijepo je znati da se netko brine i nekog zanima što radiš, čemu se raduješ i kako živiš. Dakle, ako ti tvoja svekrva postavlja pitanja, znači da joj je stalo. Ipak, ako ne pokazuje ni trun zanimanja za nijednu sferu tvog života, može biti znak da te ne voli. Terapeutkinja Kimberly Hershenson tvrdi da to može biti pokazatelj da ti svekrva možda i zavidi na mladosti, poletu, karijeri... Ili, pak, na odnosu koji imaš s njenim sinom. Terapeutkinja savjetuje da, ako želiš popraviti situaciju, pričaš o sebi bez da te itko išta pita. S vremenom će, prema njenim riječima, svekrva poprimiti tvoj obrazac i za vaš odnos bit će nade.

Photo: YouTube Screenshot

Komentari 0