Life&style

6 znakova da si zakoračila u odrasli svijet

Što uopće znati biti odrastao? Imaginarna je to granica koja se stalno pomiče. Prema potrebi, naravno!

Kao klinci u osnovnoj školi divili smo se osmašima. Oni su se činili tako odrasli i beskrajno kul. Kada smo napokon dočekali te “više razrede” i stigli na njihovo mjesto uzor nam je bila ekipa iz srednje škole. Ponosno pokazivanje osobne iskaznice i isticanje svoje punoljetnosti svi smo prošli.

A u srednjoj? Ljudi s faksa djelovali su tako ozbiljno, tako odraslo i kao da baš sve imaju pod kontrolom. Danas? Osnovna, srednja, faks sve je to iza nas, a pojam odraslog ostao je nedefiniran. Akio tebe muči ista briga a pronađeš se u barem 3 navedena pojma, nema dileme - dobrodošla u klub odraslih!

1. Izbjegavaš kupovinu pretrendi odjeće i okrećeš se nešto skupljim ali kvalitetnijim komadima. Ako usput baciš pogled i na etiketu i sastav željenog komada gotovo je sigurna da si prešla u tim odraslih.

via GIPHY

2. Prestala si se opravdavati za svaku sitnicu. Stojiš iza svojih odluka bez obzira na posljedice.

3. Nemaš vremena za poluprijatelje ili onu još goru kategoriju – lažne prijatelje. Kave,druženja, izlasci i dopisivanja koja si obavljala ”čisto jer moraš” u potpunosti su srezana. Tvoje slobodno vrijeme postalo je predragocjeno i više ga se nisi spremna tako lako odreći.

 | Autor: 9gag 9gag

4.Razmišljaš o nekim “većim” životnim koracima. Selidba, osamostaljenje, štednja, kupovina stana, kredit, brak, djeca, ozbiljna veza? Sve je jasno.

via GIPHY

5. Brineš o svom zdravlju jer goli trbuh ili otvorene cipele više nisu vrijedne toga. A svi oni bakini i mamini savjeti poput "pokrij bubrege", "ponesi jaknu", "obuci se" i slično više izazivaju podsmjeh.

6. Nova spužvica za pranje suđa izmami ti osmijeh na lice.

Svačija verzija “odraslog” je drugačija. I ne, nisi jedina koja tjeskobno zamišlja i brine o budućnosti. Ne brini se, štoviše, ide ti sasvim dobro!

via GIPHY

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0