Life&style

6 savjeta uz koje će tvoje omiljene tenisice ostati čiste i što dulje kao nove

  • Tenisice su više nego ikada modni trend, međutim, lako se prljaju, pogotovo bijele i svijetlih boja
  • Ipak, neki mudri savjeti pomoći će ti u tome da tvoje tenisice ostanu čiste

Osim skupih posebnih sredstava za čišćenje, postoje mnogi jednostavni trikovi s pomoću kojih će tvoje omiljene tenisice, pogotovo bijele i svijetle, ostati čiste. Bijele tenisice su od trendovskog komada obuće postale klasik te su danas obavezan dio svakog ženskog ormara s cipelama, a s proljećem, stigli su i predivni modeli u svijetlim bojama koje želimo nositi svaki dan. No, samo ako nisu prljave. Ovako ćeš dugo uživati u njihovoj čistoći:

6 savjeta za njegu tenisica 

1. Impregniranje

Prije nego što ćeš prvi puta nositi svoje tenisice, nemoj ih zaboraviti impregnirati! Tako će biti zaštićene, a čišćenje će kasnije biti puno lakše. 

2. Otklanjanje mrlja 

Stara četkica za zube idealna je za čišćenje tenisica. S malom četkicom možeš čistiti ciljano – za razliku od velikih četki za cipele. Tako se koža neće nepotrebno uništavati. 

 | Autor: Tenisice PittaRosso

3. Vlažne maramice 

Pravi tajni savjet: s dječjim maramicama ili maramicama za skidanje šminke možeš fino otkloniti prljavštinu sa tenisica. Jako dobro djeluju i na đonovima. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

4. Dubinsko čišćenje 

Ako su ti tenisice doista blatne i prljave: napravi mješavinu praška za pečenje, deterdženta i vode, nanesi na komad toaletnog papira ili četkicu za zube te očisti tenisice. Budi oprezna – nemoj pretjerivati jer bi koža mogla postati „lomljiva“. Pomoći će ti i bezbojno ulje za kožu.

5. Vezice 

Umjesto da kupiš nove vezice, možeš starima priuštiti beauty-tretman. Izvadi ih iz sa tenisica te stavi na 15 minuta u sapun za uklanjanje mrlja. Potom ih zaveži u gazu pa stavi u stroj za pranje rublja (moraš ih zavezati u gazu - inače bi se zaplele u bubnju). 

6. Stroj za pranje rublja? Stroj za pranje posuđa! 

Znamo da tenisice ne smiju u stroj za pranje rublja – jer ih vrućina i bubanj uništavaju. Ali, znaš li ovaj trik? Platnene tenisice (dakle, kožne ne!) stavi u najgornji dio stroja za pranje posuđa te ih operi na najmanjoj mogućoj temperaturi. 

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0