Life&style

5 zanimljivih stvari o klitorisu koje možda nisi znala

Ruku na srce: koliko često razgovaramo o našem klitorisu? Ako se nas pita – premalo!

Klitoris, ženski organ strasti, donosi nam jako puno zadovoljstva i zabave. A to je sasvim dovoljan razlog da ga malo pomnije proučimo. Stoga donosimo pet zanimljivih činjenica o klitorisu…

1. Čini nam zadovoljstvo 

Klitoris služi jedino i samo za tvoje (seksualno) zadovoljstvo. To je jedini ljudski organ koji služi samo za tu svrhu. Na sreću – jer ne mogu sve žene doživjeti orgazam isključivo penetracijom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Ide nam na živce – ali na dobar način 

Na klitorisu se nalazi više od 8000 živčanih završetaka – dvostruko više nego na glaviću penisa. To jasno objašnjava zašto je toliko osjetljiv. 

3. Direktno je povezan s mozgom

Preko mnogih živčanih završetaka klitoris ima direktnu vezu s našim mozgom. Dakle, erotsko kino u glavi ima direktan utjecaj na njega. Vrijedi i obrnuto. Kome po mislima idu razne druge „teške“ misli, teže se opustiti te uzbuditi. 
 

4. Veći je nego što nam se to čini 

Klitoris je puno više od onoga što se vidi. Njegovo tkivo doseže do 9 centimetara u tijelo. Najnovija istraživanja čak tvrde da je završetak klitorisa tajanstvena G-točka. 

5. Raste i raste 

Zbog hormonalnih promjena, klitoris raste i nakon puberteta. Nakon menopauze može biti dvostruko veći nego što je bio u tinejdžerskim godinama. Međutim, ništa neće izgubiti na osjetljivosti! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0