Proljeće je stiglo što znači da počinje i sezona roštiljanja i fešta na otvorenom, a mi ti donosimo nekoliko savjeta uz koje će ti jela ispasti savršena
Kako bismo spremne dočekale sezonu roštiljanja, donosimo 5 sjajnih savjeta koje ove godine svakako trebaš isprobati!
Trik s kockicama leda
Kocke leda na pljeskavici za hamburger? Stvarno? Ne zvuči baš kako nešto obećavajuće, zar ne? Ali, uistinu pomaže…
Dakle, sljedeći puta kad ćeš peći pljeskavice na roštilju, stavi nasred svake po kocku leda. I malo maslaca imat će isti efekt – meso će biti sočnije!
Koristi samo pola roštilja
To je greška koju ljudi stalno ponavljaju. Sigurno si bila na nekom roštiljanju na kojem je kuhar prepekao meso? Onda meso postane suho, tvrdo i neukusno. Dakle, stavi na samo jednu polovicu roštilja ugljen, a druga neka bude „hladna“. Meso koje je pečeno možeš staviti na „hladnu“ stranu roštilja – tako će ostati toplo i svježe, ali ne prepečeno.
Posoli ribu
To je stari trik koji čini čuda: ostavi ribu oko 10 minuta u slanoj vodi prije nego je baciš na roštilj. To će spriječiti ribu da se raspadne na roštilju.
Koristi sok od jabuke
Možeš staviti u bočicu s raspršivačem malo soka od jabuke te time „tuširati“ meso dok se peče. Možda ti se čini suludo, ali taj će trik omekšati meso i dati mu fini dodatni okus.
Roštiljaj unaprijed
Dobro se pripremi za roštiljanje – osobito ako ti dolaze gosti. Umjesto da u panici trčiš naokolo kad stigne ekipa, pokušaj ispeći meso malo ranije. Tako ćeš se moći koncentrirati na svoje goste i opustiti se…
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.