Life&style

5 trikova za lijepu i zdravu kosu tijekom ljeta

  • Posvećuješ li dovoljno pažnje svojoj kosi?
  • Kosi treba njega, posebice tijekom ljeta
  • Pročitaj ovih pet savjeta i sačuvaj njen sjaj

Kosa je zaštitni znak mnogih djevojaka. Bez obzira je li kratka, do ramena ili duga, kosa naglašava njihovu prirodnu ljepotu i vječan je simbol ženstvenosti. Najljepša je kosa zdrava kosa, tu će se svi složiti pa je njega vrlo važna. San o dugoj kosi sanjaju mnoge žene, ali nije ga nemoguće ostvariti.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Kosa može biti zdrava i bez čestog šišanja vrhova (znamo koliko je teško izgubiti ta posljednja tri cm). Zato ti dajemo pet savjeta kako tvoji snovi o dugoj i zdravoj kosi ovog ljeta mogu postati stvarnost.

Savjet 1

Koristi masku od ricinusovog i maslinovog ulja. Nježno nanesi ovaj miks na suhu kosu, masiraj tjeme barem pet minuta pa rasporedi masku na cijelu dužinu kose. Drži je dva sata prije nego što je ispereš. Uz to, ako želiš dugu kosu iz snova, koristi proizvode koji sadrže keratin i ricinusovo ulje jer mogu učiniti čuda za tvoju kosu.

Savjet 2

Pažljivo birati ukosnice i gumice za kosu jer one je mogu vući preagresivno i tako prouzrokovati oštećenje. Zato raspusti kosu kad god imaš priliku za to ili biraj one koje neće oštetiti tvoju kosu.

 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Savjet 3

Hrani se ispravno. Jaja su odličan izvor proteina i biotina, dva nutrijenta koja mogu prouzrokovati rast kose. Također, borovnice su pune sastojaka i vitamina koji mogu utjecati na zdravlje kose.

Savjet 4

Tuširanje vrućom vodom nije samo loše za tvoju kožu, već negativno utječe i na zdravlje kose. Isperi kosu mlakom vodom jer će to utjecati na jačanje vlasi.

Savjet 5

Koristi svilenu ili satensku jastučnicu zato što umanjuje lomljenje vlasi i pomaže da se kosa lako rasporedi na jastuku.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Uživaj u svojoj lijepoj i zdravoj kosi i ostani puna samopouzdanja ovog ljeta. Uz to, s dugom kosom bit ćeš u trendu jer, kako kažu modni stručnjaci, ona je apsolutni “must have” ove sezone.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0