Life&style

Voliš vino? Zbog ovog ćeš ga voljeti još i više!

Piće koje se još naziva i napitkom bogova osim svog finog okusa ima i pozitivne stvari na naše zdravlje te se sve češće koristi za beauty tretmane

Često smo imali prilike čuti razna istraživanja o tome koliko je vino dobro za naše zdravlje. Ako si k tome još i prava ljubiteljica vina, ovo je win-win situacija za tebe. Odlučili smo izdvojiti 5 razloga zbog kojih će ti vino postati još draže. Ali ne zaboravi, najbitnije je biti umjeren u konzumaciji.

via GIPHY

VINO POBOLJŠAVA PAMĆENJE

Znanstvenici s teksaškog Medicinskog sveučilišta otkrili su da resveratrol, koji se nalazi u kožici grožđa, ima antiupalna svojstva i sposobnost obnove krvnih žila te može spriječiti gubitak pamćenja u poodmakloj dobi. Također djeluje i na hipokampus, dio mozga koji je odgovoran za pamćenje, učenje i promjene raspoloženja. 

ČAŠA VINA KAO SAT VREMENA VJEŽBANJA

Istraživanje provedeno na Sveučilistu Alberta u Kanadi razveselit će sve koji nisu ljubitelji vježbanja u teretani. Naime,istraživanje je potvrdilo kako su zdravstvene prednosti pronađene u resveratrolu slične onima koje dobivamo tjelovježbom. Resveratrol tako poboljšava fizičku izvedbu, rad srca i snagu mišića, na isti način kako se to poboljšava, nakon treninga u teretani.

 | Autor: getty images getty images

VINO U SVRHU NJEGE KOŽE

Apivita je pronašla prirodni eliksir mladosti te znanošću izrodila moćan ekstrakt protiv starenja - 'Wine Elixir' linija s ciljem pomlađivanja, revitalizacije i blistavosti kože, ali i poboljšanja cjelokupnog raspoloženja. Wine Elixir učvršćujući serum protiv bora poboljšava teksturu i elastičnost kože, te ju i hidratizira. Wine Elixir krema lagane teksture smanjuje vidljivost bora, revitalizira kožu i učvršćuje konture lica. Wine Elixir krema bogate teksture štiti kožu oksidacijskom stresa i vanjskih čimbenika, a i smanjuje pojavu bora. Osim dnevnih krema postoji i noćna krema, krema za područje oko očiju i usana, te ulje za lice.

 | Autor:

POMAŽE PRI GUBITKU KILOGRAMA 

Istraživanje provedena na sveučilištima Washington State University i Harvard otkrila su kako mala količina vina prije kreveta ne samo da pomaže da boje utonemo u san, već pomaže i pri mršavljenju. Resveratrol sprječava masne stanice da nakupljaju još masnoća i tako ti pomažu da izgubiš višak kilograma. Prema istraživanju je dobro popiti dvije čaše vina jer smanjuju opasnost od pretilosti za čak 70 posto. 

 | Autor: getty images getty images

JAČA IMUNITET 

Istraživanje provedeno na 4000 ljudi pokazalo je da oni koji popiju više od 14 čaša crnog vina u godini dana imaju 40 posto manje šanse da dobiju gripu. Znanstvenici vjeruju kako su za ovu tvrdnju zaslužni antioksidansi. Američki Institut za prevenciju alkoholizma savjetuje da žene ne bi trebale popiti više od tri čaše vina dnevno i maksimalno sedam čaša u tjednu, dok je taj broj za muškarce 4 po danu i 14 u tjednu.

via GIPHY

SPONZORIRANI SADRŽAJ: MISS MIND ZA MISS7

Photo: Getty Images