Life&style

5 stvari koje zimi svaka žena treba u svojoj "kutiji za prvu pomoć"

Kratki dani i zimska depresija nam jednostavno nisu opcija

Sada kada je počeo Advent, malo nam je teže reći da mrzimo zimu s njezinim kratkim danima, niskim temperaturama i općenito turobnim raspoloženjem, ali ipak. Koliko god uživale u druženju uz kuhano vino i blagdanskom blještavilu, katkad bismo se najradije samo zavukle u kuću i pokrile preko glave jer nam je hladno, nismo si lijepe ovako blijede, energija je na nuli... E, onda nam trebaju ove stvari...

1. Omiljena mazalica (Lip Smacker, 34 kn)

Njegovane i mekane usne koje su uvijek spremne za - ljubljenje? Ljubila se ili ne, ispucale usnice (a i ruke, ruku na srce) nas stvarno zimi bacaju u očaj. Zato je bitno odabrati balzam koji u istom trenu njeguje, ali i miriše toliko posebno da ne znaš ponekad bi li ga radije pojela ili nanijela na usnice. Brend Lim Smacker je poznat po neobičnim okusima balzama za usne, a omiljeni nam je i dalje Coca Cola okus! I ova Cola baš poput dijetne, ima 0 kalorija!

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

2. Topla dekica (IKEA, 144 kn)

Jer zašto bismo željele napuštati kuću ako je vani jako hladno, a pod dekicom tako ugodno? Ove sezone biramo dekice koje na sebi imaju neki cool uzorak, poput ovog IKEA pokrivača. Ako te netko uvjerava kako boja nije bitna, reći ćemo samo da je ta osoba u velikoj zabludi. Biraj zanimljive motive, a ovaj etno uzorak će te (barem u mislima) odvesti u neku kolibu s kaminom.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

3. Dobar roman (Genijalna prijateljica, E. Ferrante, 100 kn)

Autorica Ferrante suvereno ruši predrasude o romanima s temom ženskog prijateljstva. Toliko daleko od tipičnog chick lit romana, "Genijalna prijateljica" je uzbudljiva priča s radnjom smještenom u pedesete godine prošlog stoljeća. Dvije prijateljice, Elena i Lila proživljavaju različite sudbine, a u istom trenu proživljavaju promjene koje njihova zemlja doživljava. "Genijalna prijateljica" je prvi dio hvaljene Napuljske tetralogije, sage u 4 romana koja ćete tako uvući u živote odvažnih prijateljica da nećeš ni primjetiti je li vani dan ili noć.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

4. Fini slatkiš (Mozart kugle, 69 kn)

Klasika je klasika. Jednostavno ne možemo odoljeti ovim finim kuglicama, a zima je idealna za podizanje raspoloženja velikim količinama slatkog. Volimo sve varijate Mozart kuglica, jedemo ih i s marcipanom i u nugat varijanti, a imamo i jedan poseban recept. Otopi 4 kuglice u mikrovalnoj, uzmi petit beure kekse i umači ih u ovu divnu čoko-smjesu. Znamo da je recept kalorijska bomba, no prosinac je jednom u godini, složit ćeš se!

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

5. Fino vino (Cabernet Suvignon Arancio, 39 kn)

Slatkiš treba i podlogu koja ima - višak promila! O da, obožavamo upravo ovaj cabernet sauvignon jer je idealna podloga i za slatka i za slana jela. Crno vino je općenito dobar odabir za zimu, a može poslužiti i kao dobra namirnica za kuhano vino!

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0