Life&style 22. kolovoza 2016.

5 stvari koje utječu na to da usne gube ružičastu boju

Guliver Image/Getty Images.

Najbolji beauty savjet je imati lijep osmijeh. Osim zuba, bitnu ulogu u osmijehu igraju usne.

Međutim, dosta stvari utiječe na to da vaše usne gube ružičastu boju i postaju tamne. Evo nekoliko stvari koje utječu na to da vaše usne gube svoju ružičastu boju…

Pušenje

Svi mi znamo da su tamne usne nuspojava pušenja. Nikotin uzrokuje tamnjenje usana.

Kofein

Poznato je da kofein stvara mrlje na zubima i čini ih žutim. No, još jedna nuspojava konzumiranja čaja ili kave jest to da uzrokuje tamne usne. Vaše usne će postati tamnije i sve to ovisi o količini koju pijete. To se jedino može spriječiti konzumacijom veće količine vode.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Izlaganje suncu

Sunce povećava proizvodnju pigmenta melanina na usnama. Naše usne su vrlo osjetljive na stalnu izloženost suncu, te će postati tamne što ih duže izlažete. To se može izbjeći korištenjem balzama s UV-zaštitom.

Hidratacija

Nedovoljna konzumacija vode uzrokovat će dehidraciju. Usne će se isušiti i postati tamne s vremenom ako je tijelo dehidrirano. Pobrinite se da konzumirate preporučene 2-3 litre vode dnevno kako biste hidratizirali vaše usne.

Alergeni

Tamne usne mogu biti uzrokovane alergenima u kozmetici. Vaš ruž ili sjajilo za usne može sadržavati određene boje ili mirise koji uzrokuju alergijsku reakciju. Pobrinite se da testirate proizvod na vašoj koži prije kupovine.

Komentari 0