Life&style

5 stvari koje ne želimo propustiti na Adventu u Splitu

Iako je predivan, Advent u Zagrebu ipak nije jedini atraktivni Advent u Hrvatskoj. Split mu svake godine postaje sve ozbiljnija i bolja konkurencija.

Advent u Splitu svake godine postaje sve bolji i bolji i jedva čekamo da se ispod svetog Duje i ove godine upale adventske lampice. Advent počinje, kao i zagrebački, 1. prosinca, a potrajat će sve do 7. siječnja 2019. godine. Imamo cijeli popis stvari koje naprosto ne bismo trebali propustiti:

1. BOŽIĆNI SAJAM NA RIVI

Božićni sajam na Rivi zapravo je jezgra iz koje se posljednjih godina razvijao koncept Adventa u Splitu i već je dobra stara tradicija. Kuhano vino (i odlične voćne rakije!) uz more i božićne pjesme koje dopiru iz kultnih kafića na Rivi uistinu imaju svoje čari. Moramo li napomenuti da su Splićani pravi profesionalci u pripremanju kultnih fritula i uštipaka? Ili si, pak, više za tradicionalni dalmatinski soparnik? Apsolutno da! Osim toga, na Adventu u Splitu nećeš se baš toliko smrznuti, ali dobro se obuci - moglo bi biti bure. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikolina Prpić (@nikolinacrnkoprpic) on

2. ADVENT NA PJACI

Narodni trg, poznatiji kao Pjaca, oduvijek je bio pravi centar gradskog života. U prošlosti su na njemu živjeli plemići i bogataši, a sada je omiljeno mjesto za stranu i domaću mladež. Ovog Adventa, kao i svakog do sada, postat će pravi gastronomski raj gdje će se, navodno, uz hrpu pjesme i plesa - najbolje jesti. Splićani su nam rekli da atmosfera na Pjaci svoj vrhunac dosegne na sam Badnjak kada se cijeli dan okupljaju obitelji i prijatelji te pjevaju Božićne pjesme i zajedno slave. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇸 🇵 🇱 🇮 🇹 (@hrvatskasplit) on

3. BOŽIĆ U ĐARDINU

Božić u Đardinu (ili Strossmayerovom paviljonu) novost je splitskog Adventa. Tamo se odvija program za djecu i mlade, ali nema sumnje da se i stariji mogu dobro provesti. Cijeli Đardin bit će prepun 3D likova iz crtića, plesnih nastupa, likovnih i dramski programa te organiziranih darivanja za najmlađe. Đardin se već prošle godine preobrazio u fotogenično mjesto koje su obilazili mnogi, a Splićani ove godine najavljuju bolje uređenje i bogatiji program. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by najob (@najobzad) on

4. DOČEK NOVE GODINE

Misliš da nema ničeg atraktivnog u dočeku Nove godine na otvorenom? E, pa, prevarila si se! Splitski doček Nove godine nije bez razloga jedan od najomiljenijih i najposjećenijih u Hrvatskoj. Energija na Rivi, iz prve ruke znamo, bude uistinu nevjerojatna, a glazbeni program uvijek pomno osmišljen. Čuli smo da ove godine goste zabavljaju Jasmin Stavros i grupa Magazin, a u ponoć će biti spektakularan vatromet. 

Možda vas zanima Ovih 5 stvari na zagrebačkom Adventu jedva čekamo posjetiti Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlatka Devcic-Stilinovic (@vlatkad_s) on

 5. PERISTIL

Iako nije uvršten u klasični adventski program, Peristil i katedrala svetog Duje definitivno imaju svoje božićne čari. Okolni kafići sjajno su mjesto za topli čaj, čokoladu ili kuhano vino, a palo nam je na pamet da bi pogled sa zvonika svetog Duje mogao biti fantastičan. Ako se popnemo, fotkat ćemo ti! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIKΛ _ M. (@kykvm) on

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0