Life&style

5 stvari koje izluđuju svakog ljubitelja smartphonea

Rijetko što svakodnevno koristimo češće od svojeg smartphonea pa nas užasno živcira kad nešto ne štima. Donosimo 5 stvari koje će neutralizirati izvore nervoze

Što igra u kinu, kakvo će sutra biti vrijeme, kada ide autobus do grada, kojeg datuma je koncert našeg omiljenog banda te, naravno, stotine vijesti i poruka preko Facebooka, Snapchata & Co! Naš mobitel postao nam je stalni pratitelj. Život bez njega nemoguć je i ne želimo uopće ni pomisliti kako bi izgledao. Baš će tebi, koja ovo sada čitaš na svom mobu, dobro doći ovih pet stvarčica…

Nikad nemam dovoljno memorije! 

Na koncertu si omiljenog pjevača ili banda, krenula je tvoja najdraža stvar (odmah i suza), sve je savršeno i cool kad se odjednom na ekranu pojavi poruka „nema dovoljno memorije“. Kao trenutak iz filma strave i užasa u kojem pogiba glavni junak! Nemoj lasnirati mobitel u rasplesanu rulju, nego se pripremi za takve trenutke  – a to je lako ako nabaviš eksternu memoriju. Nisu skupe, od 30-ak kuna naviše – a u određenom trenutku mogu vrijediti više od zlata! 

 | Autor: Instagram Instagram

Opet je baterija prazna… 

Pogledala bi još koji video prije spavanja, a baterija je na 5 %? Punjač je u drugoj sobi, a utičnica daleko od kreveta – a još bi trebala nazvati frendicu, a čekaš i poziv onog malog slatkog… Još je strašnije ako ujutro odeš bez punjača u grad ili na posao. Sve se to može izbjeći nabaviš li powerbank ili prijenosno napajanje (možeš ga nabaviti u gotovo bilo kojoj specijaliziranoj trgovini s elektronikom, a cijena se kreće od 30-ak do 300 i više kuna, ovisno o snazi i mogućnostima). 

Slušalice? Ili klupko zapetljanih žica?

Naravno da imamo svašta u torbicama, ali je li nam sve to baš potrebno, to je već drugo pitanje. No, to definitivno utječe na slušalice za mobitel. Osobito u sredstvima javnog prijevoza te – što može biti i po život opasno – za volanom! Nemoguće je voziti i pet minuta otpetljavati kablove slušalica. Stoga je dobro nabaviti posebne slušalice koje imaju kablove koji se ne mogu zapetljati, magnete na slušalicama, a uz to (za svaki slučaj) i mali držač koji će ih držati lijepo namotane (na primjer: https://www.coloud.com/co_us_en/no-4). 

Jao, ode display! 

Najveći strah u životu ovisnice o pametnim telefonima je ogrebotina na ekranu. Napuklina uzrokuje veliki stres, a smrskan ekran je kraj svijeta! Međutim, i tu ima pomoći. Zaštita ekrana od nanokristala može ići na svaki model mobitela te štiti display od ogrebotina ili, ne daj Bože, puknuća.

Želim dobar zvuk! 

Na pikniku ste s frendicama u parku, ili navečer na klupici s ekipom iz kvarta? Naravno, ništa bez dobre mjuze. A zvučnici većine pametnih telefona nisu baš neke kvalitete. Nabavite li dobre zvučnike (na primjer ove: https://www.amazon.com/Ultimate-Ears-WONDERBOOM-Portable-Bluetooth/dp/B06XH3PWSF) koji imaju ugrađene baterije, možete ih nositi posvuda – idealno za ljeto! 

 

Photo: Instagram

Komentari 0