Life&style

5 sjajnih osjećaja kojima tek treba izmisliti ime

Ponekad je teško jednom riječju opisati neki genijalan osjećaj, trenutak, emociju koja nas obuzima i prožima. Donosimo neke neprocjenjive…

Objavnik za portal, osladak za desert, iskrivnica za spin, izborište za izborno mjesto, bilješkinja kao parnjak za bilježnik, istovrijednik za ekvivalent, podzemnica za metro – tek su neke nove riječi koje su predložene ove godine da uđu u rječnik hrvatskog jezika. I tako se konstantno, osobito zbog munjevitog napretka tehnologije, izmišljaju i predlažu nove (hrvatske) riječi koje trebaju zamijeniti brojne anglizme kojima se koristimo (zaslonik za tablet, dodirnik za touch screen monitor). Međutim, postoje neke stvari, neki osjećaji, koje je nemoguće opisati riječima – i vjerojatno se nikad neće ni moći. Ali vjerujemo kako su ti itekako poznate…

1. Osjećaj nakon grčevitog smijeha

Sigurno ti je to poznato: kad se s nekim stvarno, stvarno od srca smiješ – ne ono lagano smješkanje, ne nešto poput „aha, nije loš vic“, nego onaj osjećaj da od glasnog i srčanog smijeha ne možeš doći do zraka. A kad se pogledaš s osobom s kojom se smiješ, još ti je više smiješno i odjednom više nije ni važno, niti se sjećate zašto ste se uopće počele smijati. Osjećaj olakšanja, zabave, opuštanja, „nirvane“ nakon histeričnog smijeha trebao bi pod hitno dobiti neko ime. 

2. S najboljom frendicom u autu 

Sloboda, opuštanje i osjećaj sreće u jednom: sjediš pored najbolje frendice u autu, na zvučnicima trešte hitovi iz devedesetih, pjevate iz sveg glasa i fućka vam se za sve na ovom svijetu – upijate trenutak svakom porom, svakom tjelesnom stanicom. Ako još niste u mjestu gdje živite, nego negdje na odmoru – onda je osjećaj savršen! Tko zna riječ za takvo što?

Možda vas zanima 6 mitova o prijateljstvu koji nikako nisu istiniti Rubrika Life&style Life&style

3. Prvi poljubac

Oprez, srceparajuće: osjećaj netom prije nego ćeš nekoga poljubiti po prvi puta također nema riječ koja bi opisala tu situaciju… Ne govorimo o žnjaranju u nekom klubu, nego o trenutku kad to radiš s nekim tko ti se doista, doista, sviđa – i te tri sekunde prije prvog poljupca, kad sve oko tebe stane, kad ne dišeš, kad je napetost toliko velika da misliš da će zrak eksplodirati – e, to! 

Možda vas zanima 10 ponašanja zbog kojih te ljudi vole Rubrika Life&style Life&style

4. Vrhunska ugoda – solo! 

Nakon dugog radnog dana dolaziš kući, znaš da si sve napravila što je bilo potrebno, kupka u kadi s vrućom vodom i mirisnom pjenom, slušaš laganu omiljenu glazbu, upalila si par mirisnih svijeća te zadovoljno, sama, legneš u svježe presvučen krevet – pod hitno trebamo riječ koja može opisati taj unutarnji mir sa samim sobom! 

5. Rastanak od fiktivnih prijatelja 

To ti je također sigurno poznato: jedinstven osjećaj kad pročitaš neku sjajnu knjigu ili pogledaš posljednju epizodu omiljene serije… Navikla si se na likove, svijet i radnju – a što sada? Pošto nam je sigurno to svima poznato – za ovaj neobičan, melankolično – zbunjujući – isprazan osjećaj treba nam jedna riječ. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0