Life&style

5 predmeta koje je najbolje nikada ne nositi u torbici. I apsolutno svih 5 nosimo...

  • Bilo da si obožavateljica luksuznih ili high street modela torbi, sigurno želiš da tvoja torba što duže potraje
  • Osim što trebaš razmišljati o vremenskim uvjetima ako je od osjetljivog materijala, o tome gdje ju ostavljaš i kako je čistiti, treba osvijestiti i što u nju stavljaš
  • Donosimo popis 5 predmeta koje ne bi trebalo stavljati u torbu (a vjerojoatno to činimo)
  • Pročitaj više: 10 najljepših dizajnerskih torbi u bordo boji. Em su u trendy boji, em su dobra investicija

Kada je riječ o torbama vrijedi ona da ih nikad dovoljno, ali koliko god volimo otkrivati i kupovati nove modele, volimo i da nam one koje imamo potraju što duže. Trendovi se vraćaju pa će i torbica koju si već zaboravila za koju godinu možda opet zavladati ulicama i moći ćeš ju nositi. Dakle, sigurno je važno očuvati one koje imamo i paziti na njih, a naročito ako se radi o skupljim i kvalitetnijim komadima. Na primjer, ove sezone veoma je popularna brušena koža, njezinoj popularnosti nisu odoljeli ni dizajneri torbi, a znamo kako je brušena koža mnogo osjetljivija od glatke pa nošenje ove torbe iziskuje i više brige.

Instagram @lara_bsmnn | Autor: Instagram @lara_bsmnn Instagram @lara_bsmnn Instagram @lara_bsmnn

Bez obzira jesi li ljubiteljica luksuznih torbi koje koštaju više od prosječne plaće ili voliš slijediti trendove, ali modelima iz high street ponude, sigurni smo da ne želiš uništiti omiljenu torbicu. Zato ti donosimo popis 5 predmeta koje nije preporučljivo stavljati u torbu želiš li je imati dugi niz godina. Zapravo, ovo ne znači da su zabranjeni već da moraš biti posebno pažljiva i oprezna nosiš li ih u torbi. Ili smisliti neki drugi način da ih poneseš. 

Šminka u prahu

Praškasti proizvodi, bez obzira koliko bili dobro zatvoreni, nerijetko se znaju čudnim čudom otvoriti i prosuti se posvuda. Ako ti to dogodi u torbi, šansa da ćeš se sasvim riješiti praha, kao i traga šminke je gotovo pa nikakva. Nemoj stavljaj praškasti makeup u torbu ako nije nužno. Ili ga nosi u dobro zakopčanoj toaletnoj torbici. 

The Row Margaux torba | Autor: Instagram @koti_katie Instagram @koti_katie Foto: Instagram @koti_katie, The Row Margaux torba

Kišobran

Iako znamo da može biti naporno nositi kišobran u ruci, ako si koristila kišobran zaista je blesavo staviti ga u torbu i tako uništiti kožu i smočiti sve što se u njoj nalazi. Nošenja kišobrana u ruci posebno je važno za torbe od brušene kože jer jednom smočena, gotovo je nemoguće da se riješiš nastale mrlje, a i koža se može izobličiti, skrutiti... 

Hrana

Sigurno ti se nekada dogodilo da si u svoju torbu pospremila voće ili čokoladicu ili ručak za taj dan. Pa, voće se može zgnječiti, možeš čak i zaboraviti na njega pa takvo počne fermentirati, otvorena čokolada će se rastopiti i sve zamrljati, kuhana hrana ako nije u vrhunskoj zabrtvljenoj posudi koja ne propušta, procuriti i zamastiti torbu... Ni neugodnog mirisa ni masnoće, ni mrlja se nećeš tako lako riješiti. Što je još gore, bakterije će ovo obožavati i veselo se množiti u tvojoj torbi; više ništa što u nju staviš neće biti sigurno. Kad je u pitanju nošenje hrane u torbi stvarno je potreban dodatni oprez.

Krema sa zaštitnim faktorom i krema za ruke

U slučaju da se ove dvije kreme izliju ili da s rukama namazanima od istih dodirneš torbu od brušene kože, možeš se pozdraviti s njom ili pristati zauvijek hodati s mrljama na torbi. Jednostavno ih je nemoguće do kraja oprati, a njihov miris i mrlje bit će vjerni podsjetnik na trenutak nepažnje. Radije ih pospremi u kutijice ili neseser, ako ih imaš naviku nositi u svojoj omiljenoj torbi.

Češljevi i ukosnice

Iako se na prvu čini smiješno, češljevi, ukosnice i svi predmeti sa sličnim oštrim rubovima mogu razderati na podstavu i prerezati šavove. Unutarnji šavovi ponekad mogu biti osjetljivi, a oštri i sitni vrhovi na češljevima i ukosnicama mogu zapeti za iste i u potpunosti ih uništiti. I onda nema povratka.

 | Autor: Instagram @undermyskinza Instagram @undermyskinza

Photo: Instagram @leoniehanne

Komentari 0